Αρσάκεια Τιράνων
Μικροί μύστες τής ελληνικής γαστρονομίας στα Τίρανα...

Το Σάββατο 27 Μαΐου μαθητές των τάξεων Στ΄και Ζ΄ τού Αρσακείου Τιράνων, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες των Ελληνικών, επισκέφθηκαν την έκθεση ελληνικής γαστρονομίας στον κεντρικό πεζόδρομο “Pedonalja” των Τιράνων, όπου ήρθαν σε επαφή με την ποικιλία των γεύσεων και των αρωμάτων που προσφέρει η ελληνική γη!

Συμμετοχή στις δράσεις για την Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού

Ζωγραφίζοντας την ελληνική μυθολογία στο Ελληνικό Πάρκο...

Οι εξετάσεις Ελληνομάθειας στο Σχολείο μας

Από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2023 διενεργήθηκαν στο Αρσάκειο Τιράνωνεξεταστικό κέντρο τού Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, τού επίσημου φορέα πιστοποίησης τής γνώσης τής ελληνικής γλώσσας τού Υπουργείου Παιδείας τής Ελλάδας, οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας τής Ελληνομάθειας.

2 Απριλίου 2023: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

«Κάθε βιβλίο έχει τη δική του ιστορία να πει»

Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 στο Αρσάκειο Τιράνων


Την Τρίτη 21 Μαρτίου με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων μια ξεχωριστή εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821. Ο διευθυντής του Σχολείου κ. Νικόλαος Φραντζής απηύθυνε χαιρετιστήριο λόγο στους προσκεκλημένους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και από την Αρχιεπισκοπή. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός της ελληνικής γλώσσας κ. Μπλερίνα Θάνο. Οι απαγγελίες των ποιημάτων μετέφεραν το ηρωικό πνεύμα της επανάστασης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν δύο θεατρικά έργα. Το θεατρικό στην ελληνική γλώσσα μάς ταξίδεψε στις παραμονές της επανάστασης στον ένδοξο αγώνα των Ελλήνων για λευτεριά. Και το θεατρικό στην αλβανική γλώσσα «Μπουμπουλίνα: Η κυρά της Επανάστασης» μας παρουσίασε την ζωή της ηρωίδας και την συμβολή της στην Επανάσταση.

Η ελληνική γλώσσα γιορτάζει!

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσαν, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές τού Αρσακείου Τιράνων, μαζί με τις εκπαιδευτικούς τής ελληνικής γλώσσας, για τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής γλώσσας.

Επίσκεψη τού Υπουργού των Εξωτερικών στο Σχολείο μας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρσάκειο Τιράνων, συνοδευόμενος από την πρέσβη τής Ελλάδος στα Τίρανα κ. Κωνσταντίνα Καμίτση.

Το Αρσάκειο Τιράνων σε γιορτινό κλίμα...

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με εκδηλώσεις στο Νηπιαγωγείο τού Αρσακείου Τιράνων και στις πρώτες τάξεις τού Δημοτικού, την Τετάρτη και την Πέμπτη 21 και 22 Δεκεμβρίου 2022.

Η εκδήλωση για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς - Veprimtari festive me rastin e Krishtlindjes dhe Vitit të Ri

Οι μαθητές των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων τού Αρσακείου Ελληνοαλβανικού Κολεγίου Τιράνων υποδέχθηκαν τα φετινά Χριστούγεννα με μια λαμπερή γιορτή το απόγευμα τής Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022.

Ο υφυπουργός Μεταφορών τής Ελλάδας στο Αρσάκειο Τιράνων

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 είχαμε τη χαρά να δεχτούμε την επίσκεψη τού υφυπουργού Μεταφορών τής Ελλάδας στο Αρσάκειο Τιράνων.