Αρσάκεια Τιράνων

                                  Μήνυμα από τον διευθυντή τού Αρσακείου Τιράνων κ. Νικόλαο Φραντζή

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε και φέτος τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, εδώ στο Αρσάκειο Τιράνων. Είμαστε υπερήφανοι για το σχολείο μας που λειτουργεί από το 1998 στα Τίρανα, σε ιδιόκτητο πλέον κτηριακό συγκρότημα στην περιοχή Sauk. Φιλοξενεί μαθητές και μαθήτριες όλων των  βαθμίδων, από το Νηπιαγωγείο ως την Τρίτη Λυκείου.

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του σχολείου, στόχος όλων ήταν η καλύτερη κατανόηση του αλβανικού και του ελληνικού στοιχείου και η συνεργασία σε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πλαίσιο, πάντοτε με σεβασμό στις παραδόσεις των δύο λαών. 

Ας μου επιτραπεί από τον χώρο αυτό να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αλβανική κοινωνία, που αγκάλιασε και αγκαλιάζει το θεσμό ως γέφυρα επικοινωνίας, εκτιμά τους αποφοίτους μας και τραγουδά μαζί μας, κάθε φορά, σε αλβανικές και ελληνικές γιορτές και επετείους.

Πλήθος επιφανών μελών της αλβανικής κοινωνίας στηρίζουν το σχολείο μας σε κάθε ευκαιρία, κι αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η εμπιστοσύνη των γονέων και κηδεμόνων και η λαχτάρα τους ν’ αποκτήσουν τα παιδιά τους, εκτός από αλβανική, ευρωπαϊκή και οικουμενική Παιδεία, καταδεικνύει ότι η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έννοιες πέρα και πάνω από την όποια οικονομική κρίση. Είναι η πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον, που θα έχει τις ρίζες του σ’ ένα χαρούμενο και δημιουργικό παρόν.

Το Αρσάκειο Τιράνων, εξάλλου, διέπεται από τις ίδιες αρχές λειτουργίας με τα Αρσάκεια σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η υψηλής ποιότητας παιδεία εξασφαλίζεται  μέσα από τη στενή συνεργασία όλων των καθηγητών των Αρσακείων, και αποδεικνύεται κάθε χρόνο από το ποσοστό των αποφοίτων μας που εισάγονται σε αλβανικά και ξένα πανεπιστήμια.

Σας εύχομαι λοιπόν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά για εσάς και τα παιδιά σας, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που δε σταματούν να μας κάνουν υπερήφανους και να μας δίνουν όραμα για το μέλλον. Γι’ αυτούς αξίζει κάθε προσπάθεια, κάθε καινοτομία που εισάγουμε στα σχολεία μας με στόχο να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι. 

 

Ανακοινώσεις

Αναγγελίες Ελληνοαλβανικού Κολεγίου Τιράνων

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31