Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει ο κοινωνικός αναβατήρας, ο καθοδηγητής της προσωπικής μας εξέλιξης αλλά και το πιο ισχυρό όπλο για να αλλάξουμε τον κόσμο.
(Νέλσον Μαντέλα)

Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες η πραγματική δημόσια εικόνα της κοινωνίας μας «σκηνοθετείται» από τη σύγκλιση των δρόμων χιλιάδων παιδιών προς τις εστίες μάθησης, τις κυψέλες της γνώσης και της αγωγής. Ποια εικόνα μπορεί να είναι πιο όμορφη και πιο ελπιδοφόρα από το άνοιγμα των σχολείων, από το καινούργιο εκπαιδευτικό ξεκίνημα; Η εικόνα αυτή ποτέ δεν κουράζει, ποτέ δεν πειράζει. Υπάρχει κάποιος που δεν νοσταλγεί έστω και μια σκηνή της σχολικής ζωής του; Η επαναληψιμότητα της χάνεται από τη γλυκιά προαναγγελία του μέλλοντος, ενός καλύτερου μέλλοντος, γιατί στη μόρφωση της νέας γενιάς χτίζεται το μέλλον κάθε κοινωνίας. Αυτές οι αμέτρητες καθημερινές πορείες προς τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι οι γέφυρες για την κατάκτηση του μέλλοντος μας, για την καλυτέρευση της κοινωνίας, για την ομορφιά της ζωής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι η ζωντανή ελπίδα μας, η μαγιά της μεγάλης προσδοκίας και η αταλάντευτη βεβαιότητά μας.
Με φιλόδοξα σχέδια, όνειρα και ελπίδες ξεκινάμε και φέτος την νέα σχολική χρονιά. Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, αποδοτική, ευχάριστη και πετυχημένη. Σήμερα είναι μια μέρα που ανήκει στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς. Μια μέρα που πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά το ταξίδι της γνώσης αλλά και τα όνειρα του κάθε μαθητή.
Ως διευθύντρια εκ μέρους του συλλόγου καθηγητών θέλω να ευχαριστήσω όλους τους σταθερούς συμπαραστάτες και συνεργάτες του σχολείου που μας δίνουν δύναμη ώστε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες ευκαιρίες και εφόδια στους μαθητές μας χωρίς να τους στερήσουμε καθόλου την ελπίδα.
Με τους μαθητές μας θα συνυπάρξουμε για ένα χρόνο σαν μια μεγάλη οικογένεια, θα βρισκόμαστε δίπλα τους σε όλες τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες, τις χαρές και τις λύπες τους. Σ΄ αυτή τη μεγάλη Αρσακειακή οικογένεια ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μαθητών θεωρείται αυτονόητο όπως και ο σεβασμός στο χώρο του σχολείου. Είναι ευκαιρία οι μαθητές μας από σήμερα να θέσουν νέους στόχους και εμείς οι δάσκαλοί τους να τους στηρίξουμε και να τους εμπνεύσουμε ώστε να αποκτήσουν υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, πνεύμα συνεργασίας στο πλαίσιο των στόχων και των προσανατολισμών της Παιδείας. Μαζί θα κοπιάσουμε, μαζί θα μάθουμε, μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, εσείς θα πετύχετε και εμείς θα σας καμαρώνουμε.
Με τους γονείς η συνεργασία του διδακτικού προσωπικού είναι δεδομένη. Κοινή μας επιθυμία η συνεχής βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας για να τους μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας. Να είστε σίγουροι πως είναι όλα σε ασφαλή και έμπειρα χέρια. Η κοινή μας αγάπη και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών ας είναι ο φωτεινός φάρος των προσπαθειών μας.
Μέσα σ΄ αυτό το εκπαιδευτικό περιβάλλον θα αναδειχθούν όλες οι κλίσεις, τα ταλέντα, οι κοινωνικές αρετές και οι αξίες κάθε μαθητή, εφόδια που στην ενήλικη ζωή τους θα τους βοηθήσουν να ανταποκρίνονται σε ποικίλες προκλήσεις.
Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.

Η Διευθύντρια Ο Σύλλογος Καθηγητών