Αρσάκεια Σχολεία Αθηνών (Ψυχικού και Εκάλης)


Αρσάκειο Θεσσαλονίκης


Αρσάκειο ΠατρώνΑρσάκειο Ιωαννίνων


Αρσάκειο Τιράνων (Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο)Αρσάκεια ΝηπιαγωγείαΗ αλματώδης ανάπτυξη των Αρσακείων την τελευταία 35ετία


«Η Ευρώπη είναι ένας κόσμος εξαιρετικού πλούτου, ένας κόσμος απαράμιλλα δημιουργικός τόσο στη συλλογική δράση όσο και στην ιδιαίτερη πορεία του κάθε λαού»  J. LeGoff

Η Ευρώπη κατοικήθηκε από τα προϊστορικά χρόνια από πολλούς λαούς. Ο καθένας από αυτούς διεκδίκησε, μέσα στα στενά της όρια, τον ζωτικό του χώρο για να επιβιώσει, να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής του και να αναπτύξει τον δικό του πολιτισμό.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, άλλες φορές οι λαοί ήρθαν σε σύγκρουση μεταξύ τους και άλλες φορές ανέπτυξαν στενές σχέσεις και επηρέασαν ο ένας τον άλλο. Αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης ήταν η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, που φέρει τη σφραγίδα όλων των λαών της Ευρώπης, από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Στη σειρά των βιβλίων «Ευρωπαϊκός πολιτισμός», αναζητούμε τις ρίζες αυτού του πολιτισμού, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε τις ειρηνικές κατακτήσεις των ανθρώπων που έζησαν και ζουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, τα επιτεύγματα της σκέψης τους, τα δημιουργήματα της τέχνης τους, τις συνθήκες της ζωής τους.

Τα τεύχη του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» διδάσκονται στο Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων στο πλαίσιο της διδασκαλίας  των μαθημάτων  στην ελληνική γλώσσα. 

Εδώ μπορείτε να φυλλομετρήσετε τα τεύχη του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» που εξέδωσε η Φ.Ε.


ΡΩΜΑΪΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ | 753 π.Χ. - 476 μ.Χ.


ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ | 476 μ.Χ. - 1453 μ.Χ.


Από την Προϊστορία στην Ιστορία


Ο Ελληνικός Κόσμος. Από τον 8ο έως τον 1ο αι. π.Χ. 


Ελληνική Μυθολογία


ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ  | 1453 μ.Χ. - 1648 μ.Χ.