Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κατά το σχολικό έτος 2020-2021 συμμετείχαν στην εκπόνηση δημιουργικών, βιωματικών και ερευνητικών εργασιών με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασηςτού 1821.

Στόχος τής εμπλοκής τους σε αυτές τις δραστηριότητες ήταν αφενός να έρθουν σε επαφή με πτυχές τής Ελληνικής Επανάστασης μέσω τής ιστορικής έρευνας και αφετέρου να εκφραστούν δημιουργικά και βιωματικά, καθώς και να τοποθετηθούν κριτικά απέναντι στα ιστορικά γεγονότα.

Με άλλα λόγια η ιστορική έρευνα, μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας, αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργική και κριτική ενεργοποίηση των μαθητών.

Σε λεύκωμα παρουσιάζονται ορισμένες από τις εργασίες των μαθητών μας που εκπονήθηκαν υπό τον συντονισμό τής κ. Μαρίας Θεοδωρέλου, Διευθύντριας τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κατά στο σχολικό έτος 2020-2021, και τής κ. Χριστίνας Αλεβίζου, καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας.

Οι σκέψεις των μαθητών για τα ιστορικά γεγονότα και οι συσχετισμοί τού τότε με το τώρα αποτελούν τον πυρήνα των εργασιών τους.

Μπορείτε να διαβάσετε τις εργασίες των μαθητών https://pubhtml5.com/bhft/hdxo/