Συγκεκριμένα, έμαθαν ότι το γαλλικό αυτό έθιμο έχει τις ρίζες του σε ρωμαϊκή συνήθεια που σχετιζόταν με τη γιορτή τού χειμερινού ηλιοστάσιου και τον ερχομό τής άνοιξης, ενώ σήμερα οι Γάλλοι συνηθίζουν να κόβουν οικογενειακώς ή με φίλους την πίτα τους καθ’ όλη τη διάρκεια τού Ιανουαρίου. Επίσης έμαθαν ότι ο τυχερός που θα βρει στο κομμάτι του την πορσελάνινη μινιατούρα, τη fève, στέφεται «βασιλιάς» τής ημέρας και ότι την επόμενη Κυριακή προσκαλεί στο σπίτι του τους φίλους του για μια νέα κοπή τής Galette.
Το μάθημα ολοκληρώθηκε με την κοπή τής Galette des Rois που πραγματοποιήθηκε στην τάξη, σε μια προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης τού εθίμου.
View the embedded image gallery online at:
https://arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-lyceum/ta-nea-mas/events-activities/35040-traditions-de-noel-et-de-l-epiphanie-33#sigProIdfe91e60b82
https://arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-lyceum/ta-nea-mas/events-activities/35040-traditions-de-noel-et-de-l-epiphanie-33#sigProIdfe91e60b82