Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2019 έλαβε χώρα, στη Γαλλική Σχολή τού Πειραιά Jeanne d’ Arc, το ΙΘ΄ Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet Λυκείων Αττικής τής UNESCO.

Τίτλος τού συμποσίου: «Βιώσιμη Ανάπτυξη: Κατανοώντας τους στόχους οραματιζόμαστε το μέλλον».

Από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο (Κλασικό), με υπεύθυνη την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Χριστίνα Αλεβίζου, συμμετείχαν δέκα μαθήτριες, οι οποίες παρουσίασαν ένα θεατρικό και μουσικό δρώμενο, σχετικό με το θέμα τού συμποσίου, ήρθαν σε επαφή με μαθητές από 21 άλλα σχολεία, συζήτησαν μαζί τους και κατέληξαν σε συμπεράσματα  για την προώθηση τής βιώσιμης ανάπτυξης. 
Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που έφερε κοντά καθηγητές και μαθητές σε μια γόνιμη και αποδοτική συνεργασία.

Ακοθουθούν οι εντυπώσεις μαθητριών που έλαβαν μέρος στο συμπόσιο:

«Συμμετείχα φέτος, για δεύτερη χρονιά, στο Μαθητικό Συμπόσιο τής UNESCO και το λιγότερο που θα μπορούσα να πω είναι πως και αυτή τη φορά πέρασα υπέροχα! Κατ’ αρχάς γνώρισα πολλά παιδιά από διάφορα σχολεία, αλλά ταυτόχρονα δέθηκα περισσότερο με τους ήδη γνωστούς συμμαθητές μου, που πήραν κι εκείνοι μέρος, μέσω τής συνεργασίας μας στο πλαίσιο τού Συμποσίου. Επιπλέον, μου δόθηκε η ευκαιρία να προβληματιστώ και να συζητήσω για το πολύ σημαντικό και επίκαιρο θέμα τής βιώσιμης ανάπτυξης που αφορά σε όλες τις πτυχές τής ζωής πάνω στη γη. Με λίγα λόγια, η όλη διαδικασία ήταν για εμένα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, εποικοδομητική αλλά παράλληλα και διασκεδαστική. Πάνω από όλα όμως ήταν μια μοναδική και πολύτιμη εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη!»
Βέρα Ζαρβάνου (τμήμα Β1΄)

«Φέτος ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα στο μαθητικό συμπόσιο τής UNESCO. Είχα μάλιστα την ευκαιρία να συμμετάσχω ως πρόεδρος επιτροπής, γεγονός που, παρά την αρχική εύλογη ανησυχία μου, τελικά και μέσα από την επαφή με τους συνέδρους-μέλη τής εποτροπής μου με βοήθησε να νιώσω το πνεύμα ομαδικότητας που συνδέει όλους εμάς τους νέους. Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, παρουσιάσαμε τις απόψεις μας και καταλήξαμε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία, αλληλεπίδρασης και προβληματισμού που σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη!»
Μυλωνά Ειρήνη (τμήμα Β2΄)

Ανακοινώσεις Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30