Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το τέλος τής σχολικής χρονιάς 2023-2024 πλησιάζει και τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.3 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ανυπομονούν, αλλά και ανησυχούν για την πρώτη τους χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο.
Τα παιδιά γνωρίζουν τούς χώρους τού «μεγάλου σχολείου», αφού έχουν κάνει πολλούς περιπάτους με τη νηπιαγωγό τους κ. Ζαφείρα Ντούλη, αλλά δεν είναι αυτό που τα ανησυχεί. Έχουν απορίες για το πώς θα είναι η σχολική ζωή τους, τι θα αλλάξει, τι θα θυμίζει το Νηπιαγωγείο τους, αν θα κάνουν εύκολα καινούργιες φιλίες και αν θα περνούν όμορφα...

Έτσι, λοιπόν, η κ. Ζαφείρα Ντούλη και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής τού Νηπιαγωγείου και των Δημοτικών Σχολείων κ. Νίκος Μπάρλας οργάνωσαν μία «αθλητική συνάντηση» για τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου και τού τμήματος Α΄1 τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να αθληθούν, να διασκεδάσουν και να διαπιστώσουν πως η σχολική ζωή είναι εξίσου υπέροχη και στο Δημοτικό!

Με τη βοήθεια τού κ. Μπάρλα και τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα τής κ. Ντούλη και τής Διευθύντριας τού Νηπιαγωγείου κ. Άνσυς Νικολοπούλου, τα παιδιά έπαιξαν αθλητικά ομαδικά παιχνίδια και πέρασαν μια ξεχωριστή ώρα παρέα με τους καινούργιους τους φίλους. Νήπια και πρωτάκια αποχαιρετήθηκαν με αγκαλιές, χειραψίες και την ελπίδα πως θα συναντηθούν την επόμενη χρονιά και πάλι!

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα περιλαμβάνεται στις ποικίλες δράσεις οι οποίες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους από τα νήπια, με αφορμή το πρόγραμμα μετάβασης στο Δημοτικό Σχολείο «Χτίζοντας τη γέφυρα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό».