Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 τα νήπια τού τμήματος Ν.3 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, μαζί με την υπεύθυνη νηπιαγωγό των φιλαναγνωστικών δράσεων κ. Ελένη Φλεβάρη, πραγματοποιήσαν την πρώτη διαδικτυακή τους συνάντηση με το 6ο Νηπιαγωγείο Χώρας Νάξου, στο πλαίσιο τού Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Εκπαίδευσης), με τίτλο «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα (Myth2Space)».

Τα νήπια πριν από τη συνάντηση είχαν φιλοτεχνήσει και αποστείλει, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρόσκληση που δημιούργησαν με πληροφορίες για την επικείμενη τηλεδιάσκεψη. Την ημέρα τής συνάντησης τα παιδιά των δυο νηπιαγωγείων συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ψηφιακή τάξη και γνωρίστηκαν λέγοντας τα ονόματά τους και δείχνοντας φωτογραφίες από το τόπο κατοικίας τους και το Νηπιαγωγείο τους.

Η πρώτη αυτή γνωριμία κίνησε το ενδιαφέρον όλων των παιδιών και έκλεισε με ενθουσιασμό και με την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν σύντομα διαδικτυακά και να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που υλοποιούν.