Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι Φυσικές Επιστήμες εν δράσει: μια περιπέτεια περιήγησης στον μαγικό κόσμο των Φυσικών Επιστημών. Από τον μικρόκοσμο των στοιχειωδών σωματιδίων στη μαγεία των νεφελωμάτων και των γαλαξιών. Από τους επιταχυντές των σωματιδίων στις διαστημικές αποστολές. Από την παρατήρηση και τη συζήτηση στο πείραμα και τη δράση...
Πότε έγιναν αυτά; Πού; Και ποιοι συμμετείχαν σε αυτό το υπέροχο ταξίδι; Στις 9 Φεβρουαρίου 2024, στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Αρσακείων - Τοσιτσείων, αλλά και δημόσιων σχολείων.

 Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και δώδεκα μαθητές και μαθήτριες από τη Ζώνη Πειραμάτων Β΄ τάξης του Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συζήτησαν, παρατήρησαν και έδρασαν, παρουσιάζοντας μια σειρά πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, που είχαν προετοιμάσει με τη βοήθεια των καθηγητών τους.

Η εμπειρία τους πολύ σημαντική. Συνάντησαν και άκουσαν διαλέξεις από πολύ σημαντικούς και καταξιωμένους επιστήμονες στον χώρο των Φυσικών Επιστημών, όπως ο κ. Σταμάτης Κριμιζής και ο κ. Ευάγγελος Γαζής, καθώς και από καθηγητές τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήρθαν, επίσης, σε επαφή με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία. Παρουσίασαν τα πειράματά τους και παρακολούθησαν των άλλων. Και για κάποιες ώρες μετατράπηκαν σε μικρούς ερευνητές εν δράσει...

Παιχνίδια, χαμόγελα, δημιουργική κούραση στον γυρισμό. Η αυλαία έπεσε με την ερώτηση γονέα στο παιδί του το βράδυ τής επιστροφής: "- Θα ξαναπήγαινες; - Φύγαμε!"