Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 προβλήθηκε αφιέρωμα στη ζωή και το έργο τού Λεονάρντο ντα Βίντσι, στο πλαίσιο τής Ζώνης Πολιτισμού«Λέσχη Καλών Τεχνών» τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, από την υπεύθυνη καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Ελένη Βλάχου-Τσοτσορού.

Η κ. Τσοτσορού αναφέρει σχετικά τα εξής:

"Μιλήσαμε για την ζωή του Λεονάρντο ντα Βίντσι και αναφερθήκαμε στα εμπνευσμένα του σχέδια, το μνημειώδες ζωγραφικό του έργο και στις επαναστατικές εφευρέσεις του, που προηγούνταν κατά πολύ της εποχής του. Είχε σκεφτεί πώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι να δημιουργήσουν ιπτάμενες μηχανές, πολεμικά άρματα αλλά και μηχανές που θα διευκόλυναν την καθημερινή ζωή, όπως θεριστικές μηχανές και μηχανές μεταφοράς ήδη από τον 15ο αιώνα, όταν η Επιστήμη, όπως την αντιλαμβανόμαστε σήμερα, βασισμένη στο πείραμα και την απόδειξη, έκανε τα πρώτα δειλά της βήματα. Ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά.
Τη φετινή σχολική χρονιά θα αναφερθούμε σε σημαντικές περιόδους και κινήματα στην Τέχνη, θα δούμε αντιπροσωπευτικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών και θα συζητήσουμε για τις γνώσεις που μας μεταφέρουν για την εποχή τους, αλλά και τη σύνδεσή τους με τη σημερινή ζωή. Επίσης θα δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία να δημιουργήσουν πορτρέτα (δικά τους ή όποιου άλλου επιθυμούν), ακολουθώντας τις αρχές που το κάθε ρεύμα έθεσε ως στόχους π.χ. ο ρεαλισμός, ιμπρεσιονισμός, κυβισμός, εξπρεσιονισμός, pop art κ.ά."

Για να δείτε την παρουσίαση πατήστε εδώ.

image001