Αρσάκεια Ιωαννίνων
Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ’ απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ’ αρνηθείς! Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
γράφει ο ποιητής  Κωστής Παλαμάς αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό και ουσιαστικό ρόλο του δασκάλου. Δάσκαλος! Μία λέξη τόσο απλή αλλά γεμάτη αγάπη, υπομονή, προσφορά, δημιουργία!

ierarxesΔεν θα μπορούσα αυτές τις ημέρες να μη φέρω στον νου μου Τρεις θαυμαστούς Διδασκάλους, που με το έργο τους τίμησαν και καταξίωσαν την Παιδεία και τα Ελληνικά Γράμματα. Είναι οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, που υπήρξαν σπουδαίοι παιδαγωγοί προβάλλοντας το υψηλό έργο του δασκάλου. Ενός δασκάλου που τον ήθελαν προικισμένο με πολλές αρετές, καθοδηγητή, πρότυπο για τους μαθητές του.
Ας απευθύνουμε λοιπόν ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους ακούραστους φωτοδότες, στους δασκάλους που παιδαγωγούν, ενθαρρύνουν, κατανοούν, νουθετούν, συμπαραστέκονται, είναι δίπλα απ’τα παιδιά μας και τους δείχνουν τον δρόμο να σκέφτονται, να οραματίζονται, να δημιουργούν.
Μακάρι στις δύσκολες εποχές που ζούμε να φέρνουν την Πνευματική Άνοιξη Διδάσκαλοι με το φωτεινό τους έργο! Τους χρειάζονται τα παιδιά μας, η Ελλάδα, ο κόσμος μας!

                                                                         Η Διευθύντρια του Σχολείου
                                                                                   Αικατερίνη Κούλη