Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν, στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων, εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, με στόχο την ανάπτυξη τής περιβαλλοντικής τους συνείδησης και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, στην ενότητα «Θεματοφύλακες τής Γης μας». Αρχικά, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό, οι μικροί μαθητές γνώρισαν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά, έμαθαν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους και αντιλήφθηκαν τη σημασία τής ανακύκλωσης ως πρακτικής για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν ανακύκλωση στην πράξη, αξιοποιώντας το Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταλλικών και Πλαστικών Συσκευασιών τού κινητού κέντρου.
Στο τέλος όλα τα παιδιά πήραν από ένα οικολογικό αναμνηστικό δώρο που θα τους θυμίζει πως μπορούν και τα ίδια να βοηθούν στη διατήρηση ενός καθαρού και υγιούς πλανήτη!