Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων η εορταστική εκδήλωση των μαθητών και μαθητριών τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με τίτλο «Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη γη έχει φτάσει».

Αρχικά οι δασκάλες τής τάξης κ. Κλειώ Τζαμτζή και Παναγιώτα Κορομηλά παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Θεματοφύλακες τής Γης μας», με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στο μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Ακολούθησε η παρουσίαση τού θεατρικού δρώμενου «Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη γη έχει φτάσει», που βασίστηκε στο ομώνυμο λογοτεχνικό βιβλίο τού Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαμψαν στη σκηνή με τη ζωντάνια τους, δίνοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό οικολογικό μήνυμα για την αφύπνιση τής περιβαλλοντικής συνείδησης όλων μας και για την ενεργότερη δραστηριοποίησή μας στην προστασία τού περιβάλλοντος.

Στο τέλος τής εκδήλωσης οι γονείς είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση εικαστικών έργων και κατασκευών SHTEAM των παιδιών, που είχε στηθεί στο κεντρικό χολ τού Σχολείου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης, ερμηνεύοντας τραγούδια υπό τη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Μαρίνας Τζούλη.
Την επιμέλεια τής εορτής είχαν οι δασκάλες τής Α΄ τάξης κ. Κλειώ Τζαμτζή και Γιώτα Κορομηλά.
Η διδασκαλία των ρόλων και η σκηνοθεσία έγιναν από την καθηγήτρια τής Θεατρικής Αγωγής κ. Βασιλική Μουρίκη.
Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Άννα Μαρία Κουρμούλη και τα χορευτικά επιμελήθηκε ο καθηγητής τής Φυσικής Αγωγής κ. Νίκος Μπάρλας.
Την επιμέλεια τής προβολής είχε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κατερίνα Μυτακίδη.
Τον συντονισμό τής εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου.