Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 28 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των βιωματικών τρόπων γνωριμίας με τη γερμανική γλώσσα και τον γερμανικό πολιτισμό, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, που διδάσκονται Γερμανικά, επισκέφτηκαν το Goethe-Institut Athenκαι συμμετείχαν στο εργαστήριο "Ήπιες δεξιότητες για μαθητές".

Οι μαθητές είχαν προετοιμαστεί για να ειναι το επίκεντρο τής μαθησιακής διαδικασίας και ο δάσκαλος ή ο υπεύθυνος τού εργαστηρίου δεν είχε πλέον τον κύριο λόγο, αλλά απλώς παρατηρούσε. Τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, χρησιμοποιώντας γνώσεις τής γερμανικής γλώσσας, κυρίως, όμως, εξασκώντας την υπομονή, την ανεκτικότητα, την ενσυναίσθηση και αναπτύσσοντας τη συνεργασία, την κριτική τους σκέψη και την επικοινωνία μεταξύ τους.

Μετά από αρκετή προσπάθεια, με γέλια, φωνές, απογοήτευση αλλά και ενθουσιασμό, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το παιχνίδι και να διασκεδάσουν, έχοντας κάνει ένα μεγάλο βήμα για μια πιο ποτελεσματική επικοινωνία και ενεργητική ακρόαση, καθώς και να βελτιώσουν την ενσυναίσθησή τους.

Στο τέλος οι μαθήτριες και οι μαθητές περιηγήθηκαν στη σύγχρονη, μοντέρνα βιβλιοθήκη και δοκίμασαν γερμανικές λιχουδιές. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την προετοιμασία, επίβλεψη και συνοδία τής καθηγήτριας κ. Θ. Αρταβάνη.