Αρσάκεια Ιωαννίνων
sxedia logo1a  banner1821
                                                                           Διαθεματικά Προγράμματα

Στο Σχολείο μας κάθε χρόνο εκπονούνται Διαθεματικά Προγράμματα (Πολιτιστικά, Περιβαλλοντικά, Αγωγής Υγείας), τα οποία επιλέγονται από τους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τους μαθητές μας, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντά τους και την διδακτέα ύλη. Οι μαθητές προσεγγίζουν βιωματικά και σφαιρικά τη γνώση έχοντας ως αφετηρία έναν κεντρικό θεματικό άξονα.  

Το θέμα που επιλέγεται διαχέεται σε όλα τα επιμέρους μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών της τάξης, τα οποία εμπλουτίζονται και απαιτούν τη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Μέσα από τα διαθεματικά προγράμματα καλλιεργούνται ικανότητες, όπως αυτές της ανάληψης πρωτοβουλιών, της ανάπτυξης δημοκρατικού διαλόγου, της χρήσης ποικίλων πηγών πληροφόρησης, αλλά και δεξιότητες που αφορούν στην κριτική σκέψη και στην εποικοδομητική συνεργασία των μαθητών.  

Με την ολοκλήρωση κάθε διαθεματικού προγράμματος, η εκπόνηση του οποίου μπορεί να διαρκέσει και ολόκληρη την σχολική χρονιά, διοργανώνεται εκδήλωση στο χώρο του Σχολείου, όπου οι μαθητές παρουσιάζουν ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο εργάστηκαν και εκθέτουν έργα τους από διάφορες δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν. 



*********************************************************************************************************************

Σύνδεση με σύνεση….

asfales-diadiktyo
Μεγέθυνση
Το Διαδίκτυο είναι ένα σύγχρονο  μέσο άντλησης πληροφοριών, ψυχαγωγίας και κοινωνικής δικτύωσης.  Ως εκ τούτου,  αποτελεί ένα χρήσιμο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο εργαλείο όταν η χρήση του δεν είναι συνετή.  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013) που φέτος για 10η συνεχόμενη χρονιά θα εορταστεί από 100 χώρες παγκοσμίως, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, και Στ΄ τάξεων του Σχολείου μας εκπόνησαν σειρά δραστηριοτήτων. Μελέτησαν το βιβλίο «Η φάρμα του Διαδικτύου», των Β. Σαμαρά και Γ.  Κορμά, ώστε με απλό και παραστατικό τρόπο να συνειδητοποιήσουν πολλές από τις παγίδες που κρύβει το Διαδίκτυο όταν, για παράδειγμα,   δημοσιεύουν τα προσωπικά τους στοιχεία, ανεβάζουν φωτογραφίες τους ή επιδιώκουν να συναντηθούν με διαδικτυακούς «φίλους» τους.  Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν με τους μαθητές μας μέσα από επεξεργασία και συζήτηση σχετικού εντύπου-συνοπτικού οδηγού, με θέμα  την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου,  που έχει εκδώσει το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την  Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α. Κυριακού» και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια, τα παιδιά συνέθεσαν ένα δικό τους κείμενο, με θέμα: «Σύνδεση με σύνεση», που είναι και το σύνθημα της φετινής επετείου, για το τι είναι το Διαδίκτυο και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια.  Επιπλέον, φιλοτέχνησαν πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες αφίσες τονίζοντας μέσα από αυτές την ανάγκη της ασφαλούς περιήγησης στον διαδικτυακό κόσμο.  Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των δραστηριοτήτων για την ορθή χρήση του Διαδικτύου, μέσα στον μήνα Φεβρουάριο οι μαθητές μας πρόκειται να παρακολουθήσουν σχετική ενημερωτική ομιλία από εκπροσώπους της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α. Κυριακού».

Ανακοινώσεις Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31