Αρσάκεια Ιωαννίνων

Είναι αλήθεια ότι οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού αντλούμε καθημερινά δύναμη από το σχολικό περιβάλλον.

Μας ενδιαφέρει να είναι αυτό φιλικό και δημιουργικό, με διάθεση συνεργατική και υποστηρικτική, με καλοπροαίρετη και γενναιόδωρη την πρόθεση όλων να επιτυγχάνουμε, ολοένα και περισσότερο, τον πολύ ωραίο στόχο που έχουμε θέσει εξαρχής, να διαμορφώνουμε ένα Σχολείο Αγκαλιά-Έμπνευση-Δημιουργία και να το εξελίσσουμε, να το αναβαθμίζουμε, να το προάγουμε ρεαλιστικά και με σύγχρονη διάσταση.

Η ομαδική εποικοδομητική συνεργασία, η ανιδιοτελής αμοιβαιότητα, η δημιουργική διάθεση, η αυθόρμητη πηγαία προθυμία και η υπευθυνότητα αποτελούν αδιαμφισβήτητα την ιδανική συνθήκη, για να είναι το σχολικό περιβάλλον υγιές και ευχάριστο, κατάλληλο για δραστηριότητες και δράσεις ουσιαστικές, στοχευμένες και εμπνευσμένες.


Ντύσαμε, επομένως, τις ημέρες τις σχολικές με όσο το δυνατό πιο μεστές και ουσιαστικές, ευχάριστες και ευφάνταστες δραστηριότητες και δράσεις, ενδιαφέρουσες και στοχευμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις, με όμορφες γιορτές και εκδηλώσεις, με μια, πράγματι, ξεχωριστή Ανοιχτή Εβδομάδα στις 20, 22 & 23 Μαΐου 2024.
Τα παιδιά όλων των τάξεων συνεργάστηκαν θαυμάσια με τους εκπαιδευτικούς τής σχολικής μας κοινότητας, προκειμένου να παρουσιάσουν στους γονείς τους τα παρακάτω projects, τα οποία σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον, και ενισχύουν την ουσιαστική επικοινωνία και την εποικοδομητική αλληλεπίδραση μεταξύ Σχολείου – Οικογένειας:
• Α ́ τάξη / Σκέφτομαι πριν πετάξω...
• Β ́ τάξη / Ο αέρας ως πηγή ζωής και... ενέργειας
• Γ ́ τάξη / Από τη Μυθολογία στο διάστημα
• Δ ́ τάξη / Γνωρίζοντας το παρελθόν οραματιζόμαστε το μέλλον
• Ε ́ τάξη / Ταξίδι στους αστερισμούς με τον Μικρό Πρίγκιπα
• ΣΤ ́ τάξη / Το σπίτι έχει πρόσωπο... Σχολείο όπως Σπίτι...
Δείτε τις δράσεις μας αναλυτικά, εδώ.

001