Αρσάκεια Πατρών

Στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Ανθρώπινα Δικαιώματα» οι μαθητές/-τριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών ασχολήθηκαν με τα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων. Αρχικά, μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο, τα παιδιά γνώρισαν τον σπουδαίο ρόλο των Αρσακείων Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας στην εκπαίδευση και αγωγή των κοριτσιών στην Ελλάδα. Επιπλέον, μέσα από κατάλληλα εκπαιδευτικά βιβλία τής συλλογής τής Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Σχολείων, συζήτησαν και προβληματίστηκαν σε θέματα ισότητας και ίσης πρόσβασης των αγοριών και των κοριτσιών στην εκπαίδευση, στην επιστήμη, ακόμη και στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια γνώρισαν σπουδαίες προσωπικότητες, άνδρες και γυναίκες, τής ιστορίας που άλλαξαν τον κόσμο με τα επιτεύγματα τους. Ενθουσιάστηκαν με τις ιστορίες τους και εμπνεύστηκαν από τους αγώνες των ανθρώπων για έναν καλύτερο κόσμο.

Στη συνέχεια, με αφορμή το παραμύθι «Χάρης και Φάρις'' τής κ. Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου, των εκδόσεων "Susaeta" τα παιδιά ανακάλυψαν μέσα από βιωματικά παιχνίδια πως οι διαφορετικές κουλτούρες έχουν τελικά τόσα κοινά στοιχεία, που περισσότερο συνδέουν παρά χωρίζουν τους ανθρώπους! Τέλος, δημιούργησαν τις φιγούρες των ηρώων και έπαιξαν κουκλοθέατρο.