Αρσάκεια Πατρών

Η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό, στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, χωρισμένοι σε ομάδες, έπαιξαν ping pong, badminton και ποδόσφαιρο, ενώ σχετικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από ειδικούς στο βόλεϊ, τον στίβο και τη ναυαγοσωστική.

Τους μαθητές ενημέρωσαν:

Οκ. Σταύρος Α. Γεράνιος, κπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο 50ο δημοτικό σχολείο Πατρών. Ο κ. Γεράνιος είναι τεχνικός διευθυντής τής ακαδημίας πετοσφαίρισης τής Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης, τεχνικός υπεύθυνος αγωνιστικών αναπτυξιακών τμημάτων αγοριών και κοριτσιών ΠΓΕ, τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, ομοσπονδιακός προπονητής Πελοποννήσου και διετέλεσε ως assistant coach στην εθνική ομάδα αγοριών U20 (έφηβοι) στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2024, που διεξήχθη στη Vranjska Banja (Σερβία), και assistant coach στην εθνική ομάδα αγοριών U20 (έφηβοι) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024, που διεξήχθη στην Άρτα.

Η κ. Σκλάβου Δήμητρα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, πτυχιούχος τής Σ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλίας, με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το University of Wolverhampton, με ειδίκευση στο Sports Management, υποψήφια διδάκτωρ τού Σ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλίας, όπου σε συνεργασία με το Τμήμα Υγιεινής τής Ιατρικής Σχολής Πατρών, μελετά την επίδραση των ενεργών βιντεοπαιχνιδιών στο σωματικό βάρος, σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά Δημοτικού Σχολείου, ενώ εχει και πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση. Τα τελευταία 15 χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά ως προπονήτρια κλασικού αθλητισμού στις ακαδημίες τού Α.Ο.Π ΚΟΥΡΟΣ, ως προπονήτρια των αναπτυξιακών ηλικιών, αλλά και ως υπεύθυνη προετοιμασίας υποψηφίων μαθητών για την είσοδό τους στα Σώματα Ασφαλείας και τα Σ.Ε.Φ.Α.Α.

Η Ναυαγοσωστική Σχολή Πάτρας "Patraslifeguards- Dolphins" που ιδρύθηκε το 2018 από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Μπονέλη Γεώργιο, ο οποίος ασκεί το επάγγελμα τού ναυαγοσώστη από το 2007. Η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων μαζί με τους άψογα καταρτισμένους συνεργάτες τής σχολής έχει κάνει την "Patras Lifeguards" μία από τις πιο αξιόπιστες σχολές τής Ελλάδας, με δεκάδες σπουδαστές κάθε χρόνο. Η σχολή, που έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο, αποτελεί και εξεταστικό κέντρο για απόκτηση άδειας ναυαγοσώστη. Επίσης, αναλαμβάνει τη ναυαγοσωστική κάλυψη σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα με πάνω από 50 ναυαγοσώστες να επανδρώνουν κάθε σεζόν τις ελληνικές παραλίες. Στόχος η άρτια συνεχής εκπαίδευση για την απόκτηση γνώσης και εμπειρίας, που έχει ως αποτέλεσμα τη σωστή αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητα όλων μας. Κύριο μέλημα είναι η προστασία τής ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και όχι μόνο.