Εκτύπωση

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τής ημερίδας που συνδιοργανώθηκε από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στην Εστία Επιστημών στον χώρο των Αρσάκειων. Η ημερίδα απευθυνόταν σε στελέχη τής πρωτοβάθμιας και τής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και είχε στόχο την ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα SELFIE.

Κατά τη διάρκεια τής ημερίδας πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Παναγιώτη Καμπύλη στο Λονδίνο, ο οποίος είναι αυτός που εμπνεύστηκε και σχεδίασε το πρόγραμμα SELFIE, υπό την αιγίδα τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Joint Research Center στη Σεβίλλη. Το SELFIE είναι ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης και αναστοχασμού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις σχολικές μονάδες προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών σε αυτές.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο εκπαιδευτικός Ν. Γιαννακόπουλος, χημικός MSc, ενώ ο μαθητής τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Π. Μωραΐτης, περιέγραψε στο ακροατήριο τις εμπειρίες που απέκτησε ως μέλος τής ομάδας που επισκέφτηκε το JRC, στο θερινό σχολείο που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο στη Σεβίλλη.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Κ. Γιαννόπουλος, ο Οργανωτικός Συντονιστής τού ΠΕΚΕΣ κ. Σ. Παπαδάκης, ο Διευθυντής τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών Μ. Πετράκης, φυσικός PhD, Συντονιστές Εκπαίδευσης και Διευθυντές από σχολικές μονάδες τής Δυτικής Ελλάδας, καθώς και από τα Ιωάννινα.