Αρσάκεια Πατρών

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο τής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο Αρσάκειο Λύκειο Πατρών προγραμματίστηκαν και για τις τρεις τάξεις δραστηριότητες με αθλητικό περιεχόμενο, στους χώρους άθλησης τού Σχολείου. Οι μαθητές είχαν, έτσι, την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο από την πίεση των μαθημάτων και να καλλιεργήσουν το ομαδοσυνεργατικό τους πνεύμα.

Επιπλέον, οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν τη συγκλονιστική δραματική ταινία τής Disney«Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα». Η ταινία είναι μία πρωτότυπη αθλητική βιογραφία τής Trudy Ederle, τής πρώτης γυναίκας που διέσχισε τη Μάγχη κολυμπώντας και διανύοντας την απόσταση των 21 μιλίων μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας, ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες που η πατριαρχική κοινωνία τής εποχής επέβαλε. Την Trudy Ederle υποδύεται στην ταινία η Daisy Ridley, η σκηνοθεσία είναι τού Joachim Rønning και το σενάριο τού Jeff Nathanson.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία τού καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Α. Λουκόπουλου, ενώ στην επιτήρηση των δράσεων συμμετείχαν όλοι οι διδάσκοντες.