Αρσάκεια Πατρών

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, η φετινή Βραδιά Ερευνητή, στον υπέροχο αύλειο χώρο του νέου Δημαρχείου (Παλαιό Αρσάκειο), με τη συμμετοχή Εργαστηρίων Τμημάτων και Μουσείων τού Πανεπιστημίου Πατρών, τής Εστίας Επιστημών Πάτρας των Αρσακείων Σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών φορέων.

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες κάθε ηλικίας εντυπωσιάστηκαν από τη διοργάνωση και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα περίπτερα. Στο περίπτερο τής Εστίας Επιστημών οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν πληροφορίες για την Εστία Επιστημών, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους το πείραμα επίδειξης τού φωτοηλεκτρικού φαινομένου.

Στο περίπτερο τής Εστίας Επιστημών τους επισκέπτες υποδέχτηκαν η κ. Ν. Κοκκίνου, φυσικός, MSc, PhD, επιστημονική συνεργάτης στην Εστία Επιστημών, και ο κ. Μ. Πετράκης, φυσικός, PhD, Διευθυντής τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών και μέλος τής Επιτροπής Διαχείρισης και Λειτουργίας τής Εστίας Επιστημών Πάτρας.