Εκτύπωση

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός τής Σημαίας από το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών, στον πολυχώρο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.

Στον πανηγυρικό τής ημέρας η φιλόλογος κ. Παναγοπούλου αναφέρθηκε στα γεγονότα τής εποχής και στη βαθύτερη σημασία τους, με αναφορές στο σήμερα.

Κατά την παράδοση και παραλαβή τής Σημαίας οι Διευθυντές των Αρσακείων Γυμνασίου και Λυκείου Πατρών κ. Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος και Μάνος Πετράκης, απευθυνόμενοι στους μαθητές αναφέρθηκαν στη σημασία τού ιστορικού "ΟΧΙ" και στον συμβολισμό τής Ελληνικής Σημαίας«… Σε ένα κομμάτι πανί ενσαρκώνονται οι αγώνες τού έθνους μας για δημοκρατία, ειρήνη, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισονομία. Αποτελεί τον φάρο και την πυξίδα στην πορεία ενός λαού... », με την ευχή αυτός ο εορτασμός να αποτελεί πραγματικά εκδήλωση μνήμης και όχι ένας απλό εορτασμό...

Στη συνέχεια επιδόθηκαν στους μαθητές τα βραβεία και τα αριστεία τού προηγούμενου σχολικού έτους.
Την ανάγνωση των πρακτικών έκαναν οι φιλόλογοι κ. Σοφία Ρηγοπούλου για το Γυμνάσιο και Σωτηρία Διαμαντοπούλου για το Λύκειο.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές τής Β΄ τάξης που ανάγνωσαν τα κείμενα, στους μαθητές τής Α΄τάξης που συμμετείχαν στη χορωδία και στους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν την εκδήλωση: κ. Αναστάσιο Ψήνα, Αθανάσιο Μητρούλια, Χαρίκλεια Λυμπεροπούλου, Κανέλλα Στασινοπούλου και Κωνσταντίνα Κωστοπούλου.