Αρσάκεια Πατρών

Τελευταίος σταθμός στο μακρύ ταξίδι τού προγράμματος Erasmus LTDAT: “Learning Traditional Dancing and Ancient Theatre” ήταν η Πάτρα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία και την Κύπρο, το διάστημα 21 έως 24 Ιουνίου 2022, φιλοξενήθηκαν από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών (συντονιστής τού προγράμματος).


Την πρώτη ημέρα τής επίσκεψης το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην αρχαία Επίδαυρο και στη συνέχεια επίσκεψη στο Ναύπλιο. Τους μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σωτηρία Διαμαντοπούλου και Αθανάσιος Λουκόπουλος.
Την επόμενη ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που οργανώθηκε από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών στον αύλειο χώρο των Αρσακείων, παρουσία τού Αντιδήμαρχου Πάτρας κ. Κώστα Πετρόπουλου, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των προγραμμάτων Erasmus, καθώς και στους ιστορικούς δεσμούς των Αρσακείων με την πόλη των Πατρών. Μήνυμα στις αποστολές έστειλε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας, ο οποίος προσέφερε στους συμμετέχοντες την πολύ σημαντική δίγλωσση έκδοση τής Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Στη συνέχεια χορευτές από το Λύκειο Ελληνίδων με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν χορούς από τη Μικρά Ασία και την Ελλάδα δημιουργώντας ένα πολύ ευχάριστο κλίμα.
Νωρίτερα οι αποστολές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο τής Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ την επόμενη ημέρα ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας και στον ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέα, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τού Αρσακείου Λυκείου κ. Ρ. Δημητροπούλου, Ν. Γιαννακόπουλο και Σ. Διαμαντοπούλου.