Αρσάκεια Πατρών

Εξαιρετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών από την επίσκεψή τους στη Νάπολη τής Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ L.T.D.A.T.  “Learning through traditional dancing and ancient theatre”.

Την πρώτη ημέρα η αποστολή επισκέφθηκε το Λύκειο Calamandrei, το σχολείο υποδοχής, όπου μαθητές και καθηγητές υποδέχθηκαν την ελληνική αποστολή με ιδιαίτερα θερμό τρόπο. Η διευθύντρια τού σχολείου, μιλώντας στην ελληνική γλώσσα, καλοσώρισε τις αποστολές από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και το Λύκειο Ελληνίδων από την Ελλάδα και από το Λύκειο τής Δασούπολης από την Κύπρο.

Στη συνέχεια οι μαθητές των σχολείων παρουσίασαν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, καθώς και εργασίες εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο και την χορευτική παράδοση των χωρών τους.

Η ομάδα τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών παρουσίασε εργασία με θέμα «Η διαχρονικότητα των ιδεών τής αρχαίας τραγωδίας».

Το απόγευμα τής ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο τού Herculaneum, αρχαίας ρωμαϊκής πόλης, και στην Πομπηία, πόλεις που καταστράφηκαν από την έκρηξη τού Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

Την επόμενη ημέρα οι αποστολές περιηγήθηκαν στο κοσμοπολίτικο Sorrento.

Τους μαθητές τού Αρσακείου συνόδευσαν οι εκπαιδετικοί κ. Ρεγγίνα Δημητροπούλου και Σωτηρία Διαμαντοπούλου, φιλόλογοι.