Εκτύπωση
«Συνάντηση» είναι ο τίτλος τής ταινίας, διάρκειας 3 λεπτών και 53 δευτερολέπτων, τού Αρσακείου Λυκείου Πάτρας που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο τού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος τής "κάμερας zizanio" τού  23ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. 

Οι μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα ταλέντα τους, και απέδειξαν πως η “τέχνη έχει τον ανιδιοτελή χαρακτήρα των παιδιών”, επιβεβαιώνοντας τον Γερμανό φιλόσοφο Καντ.
Με αφορμή τους στίχους τού ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκου “Είναι τα βλέφαρά μου διάφανες αυλαίες. Όταν τ' ανοίγω βλέπω εμπρός μου ό,τι κι αν τύχει. Όταν τα κλείνω βλέπω εμπρός μου ό,τι ποθώ” τα παιδιά έδωσαν μορφή στις σκέψεις τους και εκφράστηκαν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σε μια δημιουργική απόδραση από τη δύσκολη καθημερινότητα...
Η τέχνη έγινε το καταφύγιο για να εκφράσουν οι μαθητές τις ενδότερες ανησυχίες και τον προβληματισμό τους για τη στάση τους απέναντι στη ζωή και με κοινό παρoνομαστή την ευαισθησία.
Με την ταινία “ Συνάντηση” τα παιδιά στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, πως ο καθένας  έχει την επιλογή να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, και τη ζωή εν γένει, με πάθος και δυναμισμό, να δίνει χρώμα στην κάθε στιγμή και να ζει τα όνειρά του με μάτια ανοιχτά, μεταμορφώνοντας την ψυχή του σε ένα παράθυρο με θέα τον απέραντο ορίζοντα τού κόσμου που μάς περιβάλλει!"

Σχετικά με την ταινία:

Όταν η ποίηση συναντά την εικόνα και η εικόνα τη μελωδία, η τέχνη συναντά τον κόσμο... άλλοτε σε πλάνο ασπρόμαυρο και άλλοτε σε πλάνο έγχρωμο, θυμίζοντάς μας πως η ζωή είναι μια περιπέτεια άλλοτε μοναχική και άλλοτε συντροφική.
Πρόκειται για μια ποιητική αποτύπωση τής ανακάλυψης τού εαυτού στις στιγμές τής απόλυτης σιωπής τής υπαρξιακής μοναξιάς.

Συντελεστές τής ταινίας:
σκηνοθεσία: Πετράκης Αντώνιος-Άγγελος, Καρούμπαλος Κωνσταντίνος
επεξεργασία λήψεων-μοντάζ: Πετράκης Αντώνιος-Ευάγγελος, Καρούμπαλος Κωνσταντίνος, Φραγκούλης Γιώργος
βοηθοί σκηνοθέτη: Παπασπύρου Κωνσταντίνος, Γκούμας Ορέστης και Μεταλληνός Σπύρος
ηθοποιός: Μέξα Κωνστάντια
μουσική-ποίημα: Παπαθεοδώρου Αναστασία
συμμετέχοντες καθηγητές: Ζώτος Χρήστος, καθηγητής Πληροφορικής, Καφούσια Πατρούλα, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας
υπεύθυνη καθηγήτρια: Παναγοπούλου Βασιλική, φιλόλογος

{gallery}PA/2020-21/LYKP/15656/gallery}