Εκτύπωση
Επιτυχίες και αριστεία

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Εξετάσεις, επιβεβαιώνεται για μιαν ακόμη φορά η παράδοση τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών, μια λαμπρή παράδοση επιτυχιών και διακρίσεων, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις εισαγωγικές εξετάσεις και εντάσσει σταθερά το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών μέσα στην πρώτη πεντάδα των καλών σχολείων τής Πάτρας και όλης τής Ελλάδας.

Ιδού τα αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία:

- Όλοι σχεδόν οι απόφοιτοι, σε ποσοστό άνω τού 92% συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή τους στις Ανώτατες Σχολές!

- Στην Τρίτη Τάξη αριστεύουν 39 στους 43 μαθητές (ποσοστό 93%). Τα άριστα αυτά φυσικά δεν είναι αβασάνιστα, αλλά προέρχονται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

- Μάλιστα ποσοστό 22% των αποφοίτων μαθητών έχουν Άριστα και στον Βαθμό Πρόσβασης, γεγονός που εξασφαλίζει την επιτυχία τους στις λεγόμενες σχολές υψηλής ζήτησης (νομικές, ιατρικές, πολυτεχνικές κ.λπ.).

- Εξάλλου το 35% τού συνόλου των μαθητών έχουν συγκεντρώσει άνω των 17.000 μορίων, γεγονός που εξασφαλίζει την επιτυχία τους στις σχολές τής πρώτης τους επιλογής.

- Εάν συνυπολογισθούν στις εκτιμήσεις αυτές και οι ανάλογες υψηλές επιδόσεις των μαθητών τής Πρώτης και τής Δευτέρας Τάξης, αποδεικνύεται το υψηλό διδακτικό έργο που προσφέρεται σε ένα πρότυπο σχολείο επιλογής και αξιώσεων, όπως είναι το Αρσάκειο.

Επισυνάπτουμε σχετικό ιστόγραμμα που αποτυπώνει ανάγλυφα συγκριτικά στατιστικά στοιχεία, όσον αφορά στον Βαθμό Πρόσβασης μεταξύ τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών και Πανελλαδικών Επιδόσεων. Από τη σύγκριση είναι φανερή η συντριπτική υπεροχή τού Αρσακείου ΓΕΛ Πατρών στο πεδίο των υψηλών βαθμολογιών (από 15 έως 20).

Πατήστε εδώ για να δείτε τους σχετικούς πίνακες και το γράφημα.