Εκτύπωση
Αγαπητοί Γονείς,

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, απευθύνω σε όλους εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχές για μία δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά. Η εκκίνηση κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την αφετηρία νέων ελπίδων και νέων προσδοκιών καθώς η παιδεία είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης και διαμόρφωσης ενεργών πολιτών ικανών να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες εθνικές αλλά και υπερεθνικές προκλήσεις.

Στο Αρσάκειο Λύκειο στοχεύουμε στη μόρφωση,  την παιδεία και την καλλιέργεια των μαθητών μας, ως αδιάρρηκτες έννοιες. Εστιάζουμε στη μετάδοση των απαραίτητων γνώσεων που θα αποτελέσουν τις σωστές και στέρεες βάσεις για τη δημιουργία σπουδαίων επιστημόνων και επιτυχημένων επαγγελματιών και εμπλουτίζουμε την προσωπικότητά τους  με υψηλά γνωσιολογικά επίπεδα εμποτίζοντάς την με εκείνα τα πνευματικά αγαθά και με εκείνες τις ανθρωπιστικές αξίες που καθιστούν το άτομο μορφωμένο συνολικά.

Η παιδεία που επιθυμούμε να προσφέρουμε είναι η ανθρωπιστική.  Μια παιδεία που εξυπηρετεί τον άνθρωπο, που εκπολιτίζει κι εξευγενίζει, που οδηγεί στην απόκτηση αυτογνωσίας και υπευθυνότητας, που καλλιεργεί αξίες όπως η αγάπη για τον άνθρωπο, για το περιβάλλον, η αγάπη για τα έργα ειρήνης.  Η ανεκτικότητα, η αποδοχή του διαφορετικού και η συμβίωση με αυτό σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, είναι το κύριο μέλημά μας. Η φροντίδα για αμοιβαία κατανόηση και τόνωση των συγκλίσεων, ο σεβασμός των διαφορών και των ιδιαιτεροτήτων, η εξάλειψη των αντιπαραθέσεων και η επικράτηση μιας ευρωπαϊκής διάστασης στην αγωγή των νέων μας είναι καθημερινή μας προσπάθεια και αγώνας.

Εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία

και μία δημιουργική σχολική χρονιά.

Με βαθιά εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Εμμανουήλ Πετράκης