Εκτύπωση
Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών, στο πλαίσιο ανάδειξης του πρωταγωνιστικού του ρόλου ως φορέα γνώσης και πολιτισμού στην κοινωνία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, εγκαινιάζει από τη φετινή σχολική χρονιά 2012-2013, και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2013, την προνομιακή συνεργασία του (αφορά μόνο σε μαθητές του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών) με το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού, του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Γ. Χρυσολούρη και τον κ. Δ. Μούρτζη.
Η συνεργασία αυτή αφορά στους μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να στελεχώσουν τις ομάδες εργασίας του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού.
Η απασχόλησή τους προσδιορίζεται σε τέσσερις (4) ώρες ημερησίως, για ομάδες των δέκα πέντε (15) μαθητών για όλο το μήνα Ιούλιο και θα διευκρινισθεί λεπτομερέστερα σύμφωνα με το οργανόγραμμα του εργαστηρίου, προκειμένου να λειτουργήσει σε ένα απόλυτα συγκεκριμένο πλαίσιο.
Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών και την εξοικείωσή τους με τις ερευνητικές δραστηριότητες, που εκπονούνται στο συγκεκριμένο εργαστήριο, και θα επισφραγίζεται με ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, την οποία το συγκεκριμένο εργαστήριο θα δίνει σε κάθε μαθητή που συμμετείχε στις ομάδες εργασίας.
Έτσι, οι μαθητές του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών, Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης, θα ενημερώνονται με τρόπο άμεσο, βιωματικό για τις προωθημένες επιστημονικές εφαρμογές του συγκεκριμένου τομέα προκειμένου με πληρέστερη κατάρτιση και ασφαλέστερα κριτήρια να μπορούν να επιλέγουν τη μελλοντική επιστημονική τους πορεία.
Πρόθεσή μας είναι να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία του Σχολείου μας και με άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, και να προσφέρουμε έτσι στους μαθητές και τις μαθήτριες του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών ένα πολύ ουσιαστικό γνωστικό εφόδιο, χρήσιμο για τη μελλοντική τους πορεία και αργότερα τη σταδιοδρομία τους.
Ο Σύλλογος των καθηγητών
και η Διεύθυνση
του Αρσακείου ΓΕΛ Πατρών