Αρσάκεια Πατρών

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών γιόρτασαν για ακόμη μία φορά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο μάθημα των Αγγλικών. Μέσα από μια σειρά δημιουργικών και ποικίλων δραστηριοτήτων, οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πολιτισμικά στοιχεία διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών και να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα τής εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Οι μαθητές των Β΄, Γ΄ και Δ΄  τάξεων τραγούδησαν το  γνωστό τραγούδι "Hello" σε διάφορες γλώσσες, γνώρισαν τις ευρωπαϊκές σημαίες, ανακάλυψαν τα μνημεία και αξιοθέατα τής Βρετανίας, έπαιξαν ένα κουίζ γευσιγνωσίας και έφτιαξαν το "διαβατήριο τού Ευρωπαίου πολίτη".

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης σχεδίασαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, δημιουργώντας τις δικές τους ερωτήσεις για τις χώρες τής Ευρώπης και, μετά από ανταλλαγή ιδεών, κατέληξαν στο «γιατί» αξίζει να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες αλλά και με ποιόν τρόπο.

Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης, τέλος, είχαν μια διαδικτυακή συνάντηση με συνομήλικούς τους από το 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Βλατερό, στην οποία αντάλλαξαν τα κουίζ που είχαν δημιουργήσει και έθεσαν ο ένας στον άλλον ερωτήσεις για να γνωριστούν καλύτερα. Στη συνέχεια απόλαυσαν τσάι, ακολουθώντας την παράδοση των Άγγλων.

Έτσι, μέσα από νέες εμπειρίες και παιγνιώδεις δράσεις, το Σχολείο μας γιόρτασε την 23η επέτειο τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών με βασικό θέμα την Ειρήνη. Ας ευχηθούμε, λοιπόν, Ειρήνη σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο!