Εκτύπωση
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), οι μαθητές των Στ΄ και Ε΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών αφηγηθήκαν παραμύθια τής Ξένιας Καλογεροπούλου στους μικρότερους συμμαθητές τους.
Αφού μελέτησαν τεχνικές αφήγησης, με την καθοδήγηση τής θεατρολόγου τού Σχολείου κ. Γ. Δούβου, δούλεψαν ομαδικά εφαρμόζοντας όσα έμαθαν στα παραμύθια "Ο Βαλέριος και ο μάγος Ζαγκρεμάρ" και "Ο δράκος τού Βοριά" από τα βιβλία των εκδόσεων Μάρτης "Παραμύθια με την Ξένια" και "Παραμύθια με την Ξένια, λίγο φοβιστικά".
Την Πέμπτη 15 Μαρτίου και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, η αίθουσα τής Θεατρικής Αγωγής γέμισε αγωνία, περιπέτεια, χαρά, συγκίνηση, αλλά και σπουδαία μηνύματα, μαθήματα ζωής που απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα όλων. Χειροκρότημα όχι μόνο για τους αξεπέραστους αφηγητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων αλλά και για τους σπουδαίους θεατές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων.
Οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδικασία, η οποία φάνηκε να εντείνει ακόμα περισσότερο τη γλυκιά προσμονή για την επίσκεψη τής Ξένιας Καλογεροπούλου στο Σχολείο. Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 τα παιδιά υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την κ. Καλογεροπούλου. Η συγγραφέας και θεατράνθρωπος αφηγήθηκε με τον δικό της υπέροχο και καθηλωτικό τρόπο ιστορίες που άνοιξαν την πόρτα στη φαντασία και στο όνειρο. Μύησε τους μικρούς μαθητές στα μυστικά τής τέχνης της και συζήτησε μαζί τους χαρίζοντάς τους μια αλησμόνητη εμπειρία!