Εκτύπωση
Το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών τιμήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών,  στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του ΜΕΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου).
Η εκδήλωση  είχε τίτλο «Εθελοντισμός και Περιβάλλον, το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές και τους χορηγούς του». Τα τμήματα Α΄1 και Γ΄1 του Σχολείου μας έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για την εθελοντική προσφορά και συνεργασία τους με το ΜΕΤ στο πλαίσιο δικτύων σχολείων της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α΄1 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ολυμπίας Παπούλια συμμετείχαν στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο του Μουσείου «Χώμα-Νερό-φωτιά: αναζητώντας την τέχνη της γης από τη φύση στη χρήση και από τη χρήση στο Μουσείο». Συγκεκριμένα οι μικροί μαθητές και μαθήτριες δημιούργησαν κεραμικά έργα,τα οποία παρουσιάστηκαν σε Περιοδική Έκθεση στον χώρο του ΜΕΤ (Μάιος-Ιούνιος 2022).
Αντίστοιχα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ΄1 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ευγενίας Μπουραζέρη συμμετείχαν στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο του Μουσείου «Ονειρεύομαι το μέλλον: Μεταμορφώνοντας τη δημιουργική γραφή σε ψηφιακή δημιουργία» αντίστοιχα.  Το δικό τους παραγόμενο, μια ψηφιακή αφήγηση για την ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού,  θα εκτεθεί εντός των Ψηφιακών Εκθέσεων Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στην κεντρική ιστοσελίδα του ΜΕΤ.
Οι Θεματικές Εκπαιδευτικές Δράσεις του ΜΕΤ ενισχύουν τη σχέση Μουσείου - Σχολείου και διαμορφώνουν  ένα διεπιστημονικό  πλαίσιο  μάθησης και δημιουργίας.