Εκτύπωση
Το απόγευμα τής Πέμπτης 13 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στον χώρο εκδηλώσεων των Σχολείων, η τελετή αποφοίτησης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, μια ξεχωριστή γιορτή, γεμάτη συναίσθημα, αναμνήσεις και χρώματα.
Οι μικροί «ψαράδες τής γνώσης» τής Α΄ τάξης αλλά και οι «καραβοκύρηδες των αναμνήσεων» τής Στ΄ τάξης σάλπαραν με τα καϊκάκια τους και πλημμύρισαν τον χώρο μελωδίες, θύμισες και χρώματα.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας, αποχαιρέτησαν το Δημοτικό Σχολείο, παρέδωσαν τη σκυτάλη τής γνώσης στους συμμαθητές τους, τα μικρά πρωτάκια, και σήκωσαν τις άγκυρες για το συναρπαστικό τους ταξίδι στο Γυμνάσιο. Οι μαθητές τής Α΄ τάξης με τη σειρά τους, γεμάτοι ζωντάνια και αισιοδοξία, δήλωσαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τού Δημοτικού.
Στο τέλος όλοι μαζί αποχαιρέτησαν μελωδικά τη σχολική χρονιά που τελείωσε και ευχήθηκαν στους συγκινημένους θεατές το καλοκαίρι τού 2013 να τους ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς και να τους χαρίσει αξέχαστες, μοναδικές εμπειρίες.
Υπεύθυνες για την εκδήλωση ήταν οι δασκάλες των τάξεων κ. Ε. Καραλή, Μ. Κολαΐτη και Μ. Τουλιάτου, η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Γ. Δούβου, οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Φ. Μαγκανάρη και Ν. Κότσιφα και η καθηγήτρια Καλλιτεχνικων κ. Κ. Στασινοπούλου που ασχολήθηκε με τον στολισμό τού χώρου. Υπεύθυνη τής διδασκαλίας των τραγουδιών και τής χορωδίας ήταν η καθηγήτρια Μουσικής κ. Π. Σουβαλιώτη, ενώ τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια Μουσικής και υπεύθυνη των Μουσικών Ομίλων κ. Λ. Λυμπεροπούλου. Πολύτιμη στην ψηφιοποίηση των φωτογραφικών αναμνήσεων των παιδιών ήταν η συνδρομή τής καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Ο. Σταυρουλοπούλου. Στην τελική διαμόρφωση τού προγράμματος συνέβαλε η κ. Β. Παπαθανασίου, γραμματέας τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών.