Εκτύπωση
Με μια αγκαλιά βιβλία ταξίδεψαν οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 κατά τη συνάντησή τους με τους συγγραφείς κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη, κ. Ιφιγένεια Μαστρογιάννη και Δημήτρη Κάσαρης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Σχολείο. Τα παιδιά βίωσαν μοναδικές στιγμές συζητώντας με τους συγγραφείς θέματα που αναδύθηκαν κατά την επεξεργασία των βιβλίων τους. Ήταν μια γιορτή Φιλαναγνωσίας!
Οι μαθητές μαγεύτηκαν από τις λέξεις, γνώρισαν τους ήρωες και τις εικόνες υπέροχων βιβλίων, εισχώρησαν στην ατμόσφαιρα και την οπτική τους. Όλοι, μικροί και μεγάλοι, παρασύρθηκαν από την αύρα τους, έγιναν συμμέτοχοι γόνιμων συζητήσεων μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με τους δημιουργούς των «χάρτινων φίλων». Μοιράστηκαν μαζί τους τα μυστικά που είναι κρυμμένα στις σελίδες των βιβλίων τους!
«Η γοργόνα Κυμοθόη», «Ο πρίγκιπας με τα κρίνα», «Το παραμύθι με τις ξεχασμένες λέξεις», «Η χάρτινη αγκαλιά», «Το νησί τής Χαράς», «Το Χειμωνόσπιτο» εμπλούτισαν την παλέτα των εμπειριών των μαθητών με εικόνες, σκέψεις και ξεχωριστές ιδέες. Τα παιδιά ένιωσαν ευγνωμοσύνη γι’ αυτούς τους φωτεινούς τεχνίτες τού λόγου που τα διαμορφώνουν με τις ιστορίες τους και τους ευχήθηκαν να είναι πάντα έτσι δημιουργικοί και δοτικοί στην τέχνη τους.

001