Εκτύπωση
«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» υποστήριζαν οι παλιότεροι˙ και πράγματι, όπως και σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν, οι μαθητές που ασκούνται δεν βελτιώνουν μόνο τη φυσική τους υγεία αλλά και τη νοητική. Δεν υπάρχει, λοιπόν, η παραμικρή αμφιβολία ότι η άθληση μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, τόσο για το σώμα μας όσο και για το πνεύμα μας!

Επιπλέον, η ανάγκη για εκτόνωση και συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες αποτελεί πάγια επιθυμία των μαθητών μας. Αφουγκραζόμενοι, λοιπόν, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών μας, αποφασίσαμε εφέτος να τους δώσουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ξεχωριστές αθλητικές δραστηριότητες. Έτσι τα πρωτάκια μας θα γνωρίσουν από κοντά τα αθλήματα τής ενόργανης γυμναστικής και τού τραμπολίνο, οι μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων θα εξοικειωθούν με τα αγωνίσματα τού στίβου, τα παιδιά τής Δ’ τάξης θα παρακολουθήσουν μαθήματα ιππασίας, οι μαθητές τής Ε’ τάξης θα εξασκηθούν στο κολύμπι και την υδατοσφαίριση και τα εκτάκια μας θα επιδείξουν τις ικανότητές τους στο άθλημα τής αντισφαίρισης! Κάθε ομάδα και μια διαφορετική αθλητική δραστηριότητα!

Πνεύμα άμιλλας και συνεργασίας! Ενθουσιώδεις αθλητές, χαρούμενοι μαθητές! Αυτός εξάλλου είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Έτσι είμαστε και εμείς χαρούμενοι!

Η Διευθύντρια τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας
Μαρία Τουλιάτου