Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τής τρίτης ημέρας τού «8ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου» με θέμα  «Πόλεις τού 21ου αιώνα: Προκλήσεις – Προσαρμογή – Ποιότητα» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 η επίσημη έναρξη τής εξ αποστάσεως παρουσίασης των εισηγήσεων και των εργασιών των μαθητών από τα 15 Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο Ψυχικό, στην Εκάλη, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα, καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία τής Αττικής.

Τον κύκλο των εργασιών τού Συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος χαιρέτισε τους συνέδρους και τους προσκεκλημένους, εξήρε τη σημασία τού Συνεδρίου και την επιλογή τού εφετινού θέματος.

Ακολούθησε η ομιλία τού προσκεκλημένου ομιλητή κ. Κώστα Βαρώτσου, Γλύπτη, Καθηγητή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών τής Πολυτεχνικής Σχολής τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Κυνηγώντας το αδύνατο».

Οι ομιλίες τού καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη και τού καθηγητή κ. Κ. Βαρώτσου μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω live-streaming. Οι γονείς των μαθητών παρακολούθησαν τις συνεδρίες μέσω ειδικών συνδέσμων που επέτρεπαν την εξ αποστάσεως σύνδεσή τους με τις ψηφιακές αίθουσες τού Συνεδρίου.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις ομιλίες: 


Στις συνεδρίες που αναπτύχθηκαν σε 2 ζώνες, προήδρευσαν Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, οι οποίοι, με τις γόνιμες παρεμβάσεις τους, διεύρυναν τον προβληματισμό των παιδιών και φώτισαν πολυάριθμες πτυχές τού θέματος.

Τις εργασίες τού Συνεδρίου παρακολούθησαν διαδικτυακά 2.000 μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων, ενώ τις εργασίες που παρουσιάστηκαν υλοποίησαν 500 μαθητές από τα Αρσάκεια Σχολεία καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία τής Αττικής.

Προεδρεύοντες στις ζώνες των συνεδριών ήταν οι:

 varotsos

Οι παρουσιάσεις των μαθητών θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022. Την ίδια ημέρα θα παρουσιαστούν τα πορίσματα που προέκυψαν από κάθε Εργαστήριο και το  εκπαιδευτικό «προϊόν» που παρήχθη σε όλα τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία κατά τη διαδικασία υλοποίησης κάθε Εργαστηρίου (Πολεοδομίας, Αρχιτεκτονικής, Πληροφορικής και Δημιουργικής Γραφής), υπό τον συντονισμό τού κ. Δημητρίου Ησαΐα, Ομότιμου Καθηγητή τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλους τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.