Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Σημαντικές επιστημονικές ημερίδες σχετικά με τη σεισμολογία και τα ευρωπαϊκά προγράμμτα διοργανώνονται τον Ιούνιο στο Αρσάκειο Πατρών. Πρόκειται για συνεργασίες των Αρσακείων Σχολείων με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Οι ημερίδες αυτές αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα τής εξωστρέφειας και τής σταθερής ποιοτικής ανάπτυξης τού Αρσακείου τής Πάτρας και έρχονται ως συνέχεια μιας σειράς ανάλογων διοργανώσεων καθ' όλη τη διάρκεια τού έτους, όπως το 4ο Διεθνές Αρσακειακό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, η ημερίδα Βιοηθικής, η ημερίδα Χημείας κ.ά.

Η διημερίδα εκπαιδευτικής σεισμολογίας

Tο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τα Αρσάκεια Πατρών σε συνεργασία με την Εστία Επιστημών Πατρών διοργανώνουν διημερίδα με θέμα «Η Σεισμολογία στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία», την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στους χώρους τής Εστίας Επιστημών Πατρών, εντός τού Αρσακείου Πατρών.

Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο τις επιστήμες τής Φυσικής, τής Γεωλογίας, των Μαθηματικών, τής Πληροφορικής και των Πολιτικών Μηχανικών. Ο μέγιστος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα λάβουν μέρος είναι 80 και θα επιλεγούν ανάλογα με το βιογραφικό σημείωμα και την εμπειρία τους.

Η διημερίδα θα είναι δωρεάν στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και των Αρσακείων Πατρών.

Οι καθηγητές και ερευνητές από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα τής Ευρώπης και τής Ελλάδας που θα διδάξουν έχουν εμπειρία στην Εκπαιδευτική Σεισμολογία (School and Citizen Seismology) και μετέχουν στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος SERA “Seismology and Earthquake Engineering Research Infrastructure Alliance for Europe”. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

school bridge

Η ημερίδα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα

Επίσης, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με την ευγενική υποστήριξη τής Εστίας Επιστημών, οργανώνουν ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1 με τίτλο: "Ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών και καινοτόμες πρακτικές – Προτάσεις προς υιοθέτηση – Ανταλλαγή καλών πρακτικών".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Εστία Επιστημών, εντός τού Αρσακείου Πατρών, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019.

Σκοπός τής ημερίδας είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων για την υιοθέτηση πρακτικών από ιδρύματα τού εξωτερικού που εντυπωσιάζουν με την αποτελεσματικότητα τους, χωρίς αυτό να αναιρεί τις ήδη αποτελεσματικές πρακτικές που εφαρμόζονται από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μυηθούν στην οργάνωση και την ανάπτυξη ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (στις στρατηγικές διδασκαλίας και μάθησης, στην παιδαγωγική χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στις στρατηγικές προσέγγισης των μαθητών, στην οικοδόμηση αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης των δυνατοτήτων τους, στη διαχείριση τάξης, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα των μαθητών, στη συνεργατική μάθηση, στους προβληματισμούς και στην αυτογνωσία). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

hmerida erasmus