Ημερολόγιο

Ιούνιος 2020
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 23 1 2 3 4 5 6
week 24 7 8 9 10 11 12 13
week 25 14 15 16 17 18 19 20
week 26 21 22 23 24 25 26 27
week 27 28 29 30
Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τού εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, συνδιοργάνωσε με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μεγάλη πανηγυρική χριστουγεννιάτικη συναυλία. Η συναυλία, την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 1.100 άτομα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Τελετών τού Α.Π.Θ.
Στην εκδήλωση εκατόν είκοσι παιδιά από την Ε΄ τάξη του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης και την παιδική χορωδία τής Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ένωσαν την αγάπη τους για το τραγούδι, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση και διδασκαλία τού μαέστρου - δασκάλου τους κ. Ηρακλή Παναγόπουλου. Ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες, συνεργάστηκαν για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, κάνοντας πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα των αγίων ημερών για αγάπη, ενότητα, αδελφοσύνη.
Την χορωδία πλαισίωσε μουσικά η συμφωνική ορχήστρα τού Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Βυζαντινός Χορός “Ηδύμελον” αποδίδοντας ύμνους τού Αγίου Δωδεκαημέρου.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ζαχαρούλα Πετράκη-Ασημακοπούλου.

Για την παράσταση συνεργάστηκαν:
Διδασκαλία/διεύθυνση χορωδίας: Ηρακλής Παναγόπουλος
Διεύθυνση Βυζαντινού Χορού «Ηδύμελον»: Ιωάννης Τσάμης
Ενορχήστρωση: Μάριος Δαπέργολας
Κείμενα: Άννα Φωτίου
Προβολές: Βασίλειος Ραπτόπουλος
Μακέτα προγράμματος: Ιωάννης Βασιλειάδης
Εικαστικό αφίσας: Μαρία Φουντά
Φωτισμός: Ανδρέας Νικάκης
Επιμέλεια εκδήλωσης: Στέφανος Κουνδουράς, Ηρακλής Παναγόπουλος, Βασίλειος Ραπτόπουλος, Ειρήνη Λογοθέτη, Ευθυμία Παπαδάκη, Αικατερίνη Κουλιακιώτη.
Συντονισμός – οργάνωση: Θεοδώρα Κωνσταντινίδου

Το Σχολείο ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση τής συμφωνικής ορχήστρας τού Δήμου, τη Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης δρα Αικατερίνη Ιωακειμίδου για την πολύτιμη στήριξη και τη βοήθεια και το Προεδρείο τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου για την έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια του.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης οφείλουν ένα θερμό ευχαριστώ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για την αγάπη του, την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα τού Σχολείου για τη σύμπραξη των μουσικών συνόλων των δύο φορέων, καθώς και για τη μεγάλη του πνευματική στήριξη στο εκπαιδευτικό έργο. Είναι γνωστή η αγάπη Του για τα παιδιά, μια αγάπη που με κάθε πρόσφορο τρόπο αποδεικνύεται.