Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 9 έως 11 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων με προορισμό την Πάτρα.

Την πρώτη ημέρα οι μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο τής Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και στη συνέχεια επισκέφθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική τής γραφικής Ναυπάκτου, με το ενετικό λιμάνι και το κάστρο της. Η ημέρα έκλεισε με περιήγηση στην πόλη τής Πάτρας (Ψηλαλώνια, σκάλες Αγίου Νικολάου) και επίσκεψη στον ιερό ναό Άγιου Ανδρέα Πατρών.

Την επομένη οι μαθητές ταξίδεψαν μέχρι τα ηρωικά Καλάβρυτα, όπου και επισκέφθηκαν το μνημείο ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, την ιστορική Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και το εντυπωσιακό σπήλαιο των λιμνών.

Η τρίτη, και τελευταία ημέρα τής εκδρομής, δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρσάκειο Πατρών. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους τού Σχολείου, γνωρίστηκαν και πέρασαν ποιοτικό χρόνο με τους συμμαθητές τους, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους και για την επόμενη χρονιά.

Πρώτος σταθμός στο ταξίδι τής επιστροφής η μαγευτική λιμνοθάλασσα τού Μεσολογγίου, με τις παραμυθένιες πελάδες, τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπιτάκια των αλιέων τής Τουρλίδας. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Μουσείο Άλατος, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σχέση τού αλατιού με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό αλλά και τη θρησκεία...

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Τάτση Αικατερίνη και οι εκπαιδευτικοί κ. Σγουρίδης Μιλτιάδης, Μερτζάνη Ιωάννα και Μπάτσιου Βασιλική.