Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές και των δύο τμημάτων τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το φυσικό δάσος που βρίσκεται στο χωριό Λάζαινα τού Δήμου Β. Τζουμέρκων, και συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Το Σχολείο τού Δάσους και η εκπαίδευση τού Μικρού Δέντρου».

Το πρόγραμμα υλοποιεί το ΚΠΕ Πραμάντων και η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Για το δάσος μαθαίνω, δρω και δημιουργώ» που εκπονεί η Α΄τάξη τη φετινή χρονιά στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης τού ΚΠΕ Πραμάντων κ. Κατερίνας Κατέρη, τα πρωτάκια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χλωρίδα τής περιοχής, να μελετήσουν τα διάφορα φυλλώματα και τους καρπούς των δέντρων, και να παρατηρήσουν τη στρωματογραφία τού εδάφους.

Επίσης, μέσα από παιχνίδια ρόλων, κινητικές δραστηριότητες, παραμύθια, τραγούδια, ακόμη και χορούς, έμαθαν για την αξία τής φύσης, τους κινδύνους που διατρέχει, τη διαβίωση στο δάσος και τη διαδικασία τής φωτοσύνθεσης.

Μέσα από την ενεργό, βιωματική μάθηση οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία τού δάσους στη ζωή μας και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον και τον σεβασμό τους για τη φύση.

Πάνω από όλα, όμως, γεύτηκαν την ευφορία, την ηρεμία και την ψυχαγωγία που μπορεί να προσφέρει στον καθένα ένας περίπατος στη φύση...