Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 36 1 2 3 4 5 6 7
week 37 8 9 10 11 12 13 14
week 38 15 16 17 18 19 20 21
week 39 22 23 24 25 26 27 28
week 40 29 30

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου έλαβε χώρα στον φιλόξενο αύλειο χώρο των Αρσακείων Ψυχικού η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ’ λυκείου του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.
Την εκδήλωση τίμησε με γραπτό μήνυμα της, που ανέγνωσε η Διευθύντρια, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω κορωνοϊού. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και πατέρας αποφοίτου μας κ. Άγγελος Συρίγος, ο βουλευτής Λάρισας και πατέρας αποφοίτου μας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθώς και η Επόπτρια των σχολείων της Φ.Ε. κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά. Ο κ. Συρίγος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στον οποίο αναφέρθηκε στη δική του θετική εμπειρία από τα 13 χρόνια φοίτησης της κόρης του στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.
Μίλησαν εν συνεχεία η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Β’ Λυκείου κ. Χριστάκη-Γιάλβαλη, η Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου Μαριέλενα Γυφτοπούλου, η εκπρόσωπος του Σ.Α.Φ.Ε. κ. Μίκα Μπάρμπα, καθώς και η νεαρή απόφοιτος κ. Ζωή Κούρνια. Μίλησε, τέλος, η Διευθύντρια του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δρ Νέλλη Παππά η οποία εκφράστηκε ως εκπαιδευτικός, αλλά και μητέρα αποφοίτου του σχολείου μας.
Η συγκίνηση μαθητών, γονέων, επισκεπτών και εκπαιδευτικών ήταν πρόδηλη, όχι μόνο διότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της φοίτησης των παιδιών, αλλά και διότι μετά από δύσκολες συνθήκες και δραματικά γεγονότα οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας πέτυχαν τους στόχους τους και ξεκινούν με ελπίδα και εφόδια την νέα τους ζωή.
Το πρόγραμμα της βραδιάς παρουσίαζαν η μαθήτρια Φωτεινή Συρίγου και ο μαθητής Ηλίας Παπαχαρτοφύλης.


Ακολουθεί ο χαιρετισμός τον οποίο απέστειλε για να διαβαστεί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως.
«Αξιότιμη κυρία Επόπτρια της Φιλεκπαιδευτικής εταιρείας,
Αξιότιμη κυρία Διευθύντρια,
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Αξιότιμε κύριε βουλευτά,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς, αγαπητά μας παιδιά,
Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στη σημερινή τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.

Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας δια ζώσης, εξ αιτίας της πρόσφατης θετικής διάγνωσής μου με κορωνοϊό. Σας στέλνω, ωστόσο, τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για τη σημερινή αποφοίτηση.

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Έφτασε στο τέλος του το πολυετές ταξίδι της σχολικής σας ζωής. Ένα ταξίδι με προορισμό τη γνώση, τις δεξιότητες, την κοινωνικοποίηση, τις φιλίες, τις επιβραβεύσεις αλλά και τις ματαιώσεις. Με όχημα την αναγνώριση των ταλέντων και των κλίσεών σας, τη συνειδητοποίηση του εαυτού σας και των άλλων, την καλλιέργεια ήθους και αξιών, την μάθηση και την επιδίωξη για το καλύτερο.

Το ταξίδι που ολοκληρώνεται σας φέρνει στην αφετηρία της ενήλικης ζωής σας, που είναι γεμάτη νέες προκλήσεις, ανακαλύψεις και εμπειρίες. Ένας νέος κύκλος ξεκινά για εσάς - εύχομαι να είναι γεμάτος υψηλούς στόχους, που θα θέτετε και θα επιτυγχάνετε να κατακτάτε. Οι ευκαιρίες για πρόοδο, γνώσεις και δεξιότητες δεν τελειώνουν ποτέ. Συνεχίστε να κοιτάτε ψηλά, εκεί που αξίζετε και μπορείτε να φτάσετε.

Αγαπητοί μας γονείς, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης,

Συγχαρητήρια και για τη δική σας προσπάθεια, που συνέβαλε καθοριστικά στην ανοδική πορεία των παιδιών μας. Είστε οι αφανείς ήρωες και οι σταθεροί αρωγοί σε κάθε βήμα τους, μαζί με την Πολιτεία που στέκεται πάντοτε στο πλάι σας, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουμε όλα τα απαραίτητα θεσμικά εργαλεία για τη διαρκή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας και κάθε επιτυχία στους απoφοίτους!

Καλή πρόοδο, καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους, με υγεία και χαρά.

Σας ευχαριστώ πολύ.»