Σε ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης χιλιάδες απόφοιτοι όλων των Αρσακείων (Ψυχικού, Εκάλης, Πάτρας, Θεσσαλονίκης) συναντήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 2019 στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.
Η μεγάλη οικογένεια των Αρσακείων ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται τους αποφοίτους των Σχολείων της σε μια γιορτινή συνάντηση-επιστροφή στον χώρο απ’ όπου ξεκίνησαν, στο Αρσάκειο.
"Αποφοίτησα το 2010 από το Α΄ Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης. Η πορεία μου ήταν αρκετά περιπετειώδης, αλλά και δημιουργική θα έλεγα. Πέρασα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών τού ΕΜΠ. Συνέχισα, όπως και στο σχολείο, να συμμετέχω σε διάφορες δράσεις, ομίλους, διαγωνισμούς κτλ. Περίπου στο 3ο με 4ο έτος των σπουδών μου άρχισα να εργάζομαι ως Ερευνητής Μηχανικός στο Πολυτεχνείο, στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), το οποίο συνεργάζεται με άλλα πανεπιστήμια και την Ευρωπαϊκή Ένωση."
Διαβάστε τη συνέντευξη τού Ορφέα Βουτυρά στο περιοδικό Επικοινωνία.
Οι απόφοιτοι τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) Κωνστάντια και Νικόλαος Μανωλάς έλαβαν μέρος στους αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοιχοσφαίρισης (σκουός), που πραγματοποιήθηκαν από 24 έως 26 Ιουλίου 2019, και κατέκτησαν, αντίστοιχα, τη δεύτερη θέση (στο αγώνισμα τού διπλού τής κατηγορίας Νέων Γυναικών) και την τρίτη θέση (στο αγώνισμα τού μικτού τής κατηγορίας Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών).
Η απόφοιτη του Αρσακείου Ψυχικού Βίκυ Κουβέλη, αθλήτρια του Παναθηναϊκού, αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μ. του παγκόσμιου πρωταθλήματος Masters 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Κορέα.
Η απόφοιτη Ευαγγελία Σωτηροπούλου, που δραστηριοποιείται ερευνητικά και επιχειρηματικά στον χώρο της βιομηχανικής χημείας, έχοντας ιδρύσει την εταιρεία «Οινόσπορος», διαπίστωσε ένα κενό στην αγορά, το οποίο μπόρεσε να καλύψει. Παίρνοντας υποπροϊόντα του σταφυλιού, τα γίγαρτα, δηλαδή τα κουκούτσια, κατάφερε με την κατάλληλη επεξεργασία να δημιουργήσει διαφορετικά προϊόντα από αυτά που παράγονται συνήθως από τα σταφύλια (κρασί, τσίπουρο, ρακί). Τα προϊόντα αυτά είναι καλλυντικά και ιαματικά, όπως κρέμες, σκραμπ, άλατα, βάλσαμα, γιγαρτέλαιο. Τιμήθηκε με το βραβείο καινοτομίας 2018 από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) τού ΕΚΠΑ.
Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Επικοινωνία».