Μια ξεχωριστή βράβευση απόφοιτης των Αρσακείων

Η Εύα Αλεξάνδρου, φοιτήτρια στο τέταρτο έτος της Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, πρώτευσε μεταξύ των 400 περίπου φοιτητών του τρίτου έτους με μέσο όρο βαθμών της 9,59.

Συνέντευξη της Δανάης Μπεζαντάκου, CEO της Νavigator Shipping Consultants

Η Δανάη Μπεζαντάκου, απόφοιτη 1996 τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, είναι Διευθύνουσα σύμβουλος τής Navigator Shipping Consultants, ιδρύτρια τής πλατφόρμας ανοικτού διαλόγου Yes Forum και τού ελληνικού δικτύου καθοδήγησης γυναικών νέων επιχειρηματιών IforU και co-CEO τής KEFI S.A.  Διαβάστε τη συνέντευξή της εδώ.

Τρεις απόφοιτοί μας στον κατάλογο των 30 της Forbes Greece!

Οι απόφοιτοι τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Στέφανος ΑλκίδηςΓιάννης Ήμελλος και Μιχάλης Λουκέρης συμπεριλήφθηκαν στην ελληνική λίστα τής Forbes 2022 με τους 30 πιο επιτυχημένους επαγγελματίες κάτω των 30 ετών.

Απόφοιτη μουσικολόγος του Μεγάρου Μουσικής στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Διαπολιτισμικότητα, διαφορετικότητα, πολύτιμη μοναδικότητα, σεβασμός, συνεργασία, συμπερίληψη… είναι κάποιες από τις έννοιες που επεξεργάζονται  οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄  Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στη θεματική ενότητα «Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», στο μάθημα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Η απόφοιτη, Καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας κ. Παπαευαγγέλου ενημερώνει τους μαθητές

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που εισηγείται τα μέτρα κατά COVID στα σχολεία και ενημερώνει το πανελλήνιο σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πορεία του ιού στη χώρα, επισκέφθηκε διαδικτυακώς και τα δεκατρία τμήματα του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Απόφοιτοι του 2021 αποχαιρετούν το σχολείο τους
Ξεκινώντας τη φοιτητική τους ζωή, απόφοιτοι των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων μιλούν για τα βιώματα και τις ξεχωριστές εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στα Σχολεία μας, στο Ψυχικό, στην Εκάλη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, στα Ιωάννινα. Ευχόμαστε σε όλους τους αποφοίτους μας το νέο περιβάλλον και οι σπουδές τους να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους και, όπου αυτό δεν είναι εφικτό, να χαράξουν την προσωπική τους πορεία δημιουργικά με οδηγό τα ενδιαφέροντά τους.
Γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η απόφοιτη Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου

Τη θέση της γενικής διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανέλαβε η απόφοιτη των Αρσακείων Ψυχικού κ. Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου.

Η Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου σπούδασε φιλολογία με ειδίκευση στη γλωσσολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Leeds (Μ. Βρετανία) και είναι διδάκτορας Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο τον ελληνικό κινηματογράφο.

World expert η απόφοιτη κ. Ειρήνη Λαμπρινουδάκη

Ακόμη μία διάκριση για την απόφοιτο των Αρσακείων κ. Ειρήνη Λαμπρινουδάκη, Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επ' ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας εμμηνόπαυσης που είναι σήμερα (18 Οκτωβρίου) το expertscape κάνει ειδική αναφορά στο έργο τής κ. Λαμπρινουδάκη.
Το expertscape είναι οργανισμός ιεράρχησης διεθνών επιστημόνων βάσει του έργου τους πάνω σε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο. Ως "World experts" θεωρούνται οι επιστήμονες που βρίσκονται στο ανώτερο 0.1% βάσει του αριθμού των δημοσιεύσεών τους τα 10 τελευταία χρόνια.

Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο δικός μας Ολυμπιονίκης!

«Για όλους υπάρχει ένα όριο, αλλά αυτό είναι πολύ πιο ψηλά από όσο πιστεύουμε.» Αυτά έλεγε στο περιοδικό «Επικοινωνία» των Αρσακείων ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, διακεκριμένος ήδη πολίστας όταν αποφοιτούσε από το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού το 2017. Ήταν τότε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ομάδα Πόλο Νέων και ετοιμαζόταν να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η Αγγελική Ασημάκη και "το χάδι της στο μάγουλο" που σώζει ζωές!

Η Αγγελική Ασημάκη, απόφοιτη 1997 του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, είναι Senior Lecturer in Cardiac Morphology and Sudden Death, στη St Georges Medical School του Λονδίνου. Μιλήσαμε μαζί της για το φαινόμενο του αιφνίδιου θανάτου σε νεαρές ηλικές, τη δουλειά της, την πορεία της ζωής της και την Ελλάδα.

Μιλώντας για την πανδημία με την Ειδική Δημόσιας Υγείας Ελένη Πιτέλου

Για την πανδημία του κορωνοϊού και θέματα δημόσιας υγείας μιλήσαμε με την Ελένη Πιτέλου, απόφοιτη 1991 του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, η οποία είναι Ειδική Δημόσιας Υγείας, Συμπρόεδρος για την Τεκμηρίωση Πραγματικού Χρόνου και την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διεθνή Εταιρεία Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας και Αντιπρόεδρος για την Αξιολόγηση των Τεχνολογιών Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιας Υγείας.