Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού συμμετείχε στο επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς με θέμα «Γνωρίζοντας και διδάσκοντας για τον Ιουδαϊσμό μέσα από τη συνύπαρξη Χριστιανών και Εβραίων στην Ελλάδα», που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-2017 από το Διορθόδοξο Κέντρο τής Εκκλησίας τής Ελλάδος υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας, ΄Ερευνας και Θρησκευμάτων.
Οι δράσεις τού προγράμματος περιελάμβαναν επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις στις συναγωγές Αθηνών και εισήγηση από τον ραββίνο Γκαμπριέλ Νεγρίν, ειδική ξενάγηση στο Εβραϊκό Μουσείο τής Ελλάδος, παρουσίαση των εκπαιδευτικών τού προγράμματος («Η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος-Τα κρυμμένα παιδιά τής Κατοχής-Οι εβραϊκές γειτονιές τής Ελλάδας») και τέλος εκπόνηση διδακτικών σεναρίων και προτάσεων σχολικών προγραμμάτων. Η κ. Μεταλληνού εκπόνησε διδακτικό σενάριο με τους μαθητές της με θέμα «Οι εβραϊκές κοινότητες στα Επτάνησα».
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων όλων των εκπονηθέντων διδακτικών σεναρίων και των καλών πρακτικών των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Διορθόδοξο Κέντρο την Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Την έναρξη τής ημερίδας κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Διευθυντής τού Διορθόδοξου Κέντρου, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο ραβίνος κ. Νεγρίν και η μορφωτική ακόλουθος τής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας τής Γερμανίας, κ. Monika Frank.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους τού Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.
Εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση τής κ. Μεταλληνού στην τελευταία ημερίδα
http://prezi.com/7whfgm6comrk/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share