Οι μαθητές/-τριες τού Γερμανικού Τμήματος τής Α΄τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν, στις 31 Μαρτίου 2022 το Ινστιτούτο Goethe όπου συμμετείχαν, από τις 9:00 μέχρι τις 13:30, στο διαδραστικό εργαστήρι "Η νεολαία αναλαμβάνει δράση! Δράστε και εσείς! - Jugend macht! Macht mit!" με θέμα τη βιωσιμότητα τού πλανήτη μας.

Οι μαθητές/-τριες ασχολήθηκαν με τις απειλές στις οποίες είναι εκτεθειμένος ο πλανήτης μας και με το πώς μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει στην εξάλειψή τους.
Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία και το κίνητρο να μιλήσουν τη γερμανική γλώσσα με έναν ευχάριστο τρόπο.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν τη γερμανική ταινία "Goethe", στη μεγάλη οθόνη τού ινστιτούτου, η οποία τους μετέφερε στο έτος 1772, σε μια εποχή όπου ο νεαρός ποιητής Johann Wolfgang von Goethe αναγκάζεται να εργαστεί στο πλευρό ενός φημισμένου δικαστικού, ακολουθώντας τα βήματα τού πατέρα του.
Μετά από πολλές αντιξοότητες που θα αντιμετωπίσει, θα γράψει το 1774 το μυθιστόρημα "Τα πάθη τού νεαρού Βέρθερου - Die Leiden des jungen Werthers", ένα από τα πρώτα αριστουργήματα τού παγκοσμίου αναστήματος Γερμανού ποιητή, δραματουργού, μυθιστοριογράφου, φυσιοδίφη και Φιλέλληνα.

Τους μαθητές προετοίμασαν με πρόσθετο υλικό σχετικά για την επίσκεψη και συνόδευσαν οι καθηγήτριές τους κ. Αλίκη Παπασταθοπούλου και Αρετή Κεφαλά.