Η Συντονίστρια Γαλλικών των Αρσακείων Σχολείων κ. Β. Κοντού ολοκλήρωσε έναν κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων με τίτλο «Διαθεματικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία τής γαλλικής γλώσσας», που διοργανώθηκαν από τον κ. Σ. Μαρκαντωνάκη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ05 με έδρα στο 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και επιστημονική ευθύνη στα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, και 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν από την εισηγήτρια Monia Starck, σε όλη τη διάρκεια τού σχολικού έτους 2021-2022, και είχαν συνολική διάρκεια 20 ωρών σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. Κάθε συνάντηση ήταν αφιερωμένη σε μία από τις έξι θεματικές ενότητες τής επιμόρφωσης: 1) Ταξίδια - Άγνωστοι γαλλόφωνοι προορισμοί 2) Τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ: Η πραγματικότητα στις οθόνες 3) Τέχνες: Δημιουργήματα και αριστουργήματα 4) Στερεότυπα: Τα αγόρια είναι καλύτερα στα μαθηματικά, τα κορίτσια στις γλώσσες; 5) Περιβάλλον: Η γη που δανειστήκαμε από τα παιδιά 6) Διαδίκτυο: Πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση;
Στο τέλος των επιμορφώσεων παρουσιάστηκαν παιδαγωγικές προτάσεις των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν για δραστηριότητες στο μάθημα των Γαλλικών. Η κ. Κοντού παρουσίασε παιδαγωγικό σενάριο μαθήματος με τίτλο «Parcours historique et touristique à Marseille».