Εκτύπωση
Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων τού Συντονισμού Γαλλικών, οι καθηγήτριες Γαλλικών των Αρσακείων Γυμνασίων και Λυκείων Αθήνας, Πάτρας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων παρακολούθησαν διαδικτυακά επιμορφωτικό σεμινάριο, διάρκειας μιάμισης ώρας, με θέμα «Le pack gagnant DALF C1».

To δίπλωμα DALF C1 είναι πανεπιστημιακού επιπέδου με ιδιαίτερες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες για τους Έλληνες μαθητές.
Η μεγαλύτερη πρόκληση, τόσο για τον εκπαιδευτικό όσο και για τον μαθητή, εντοπίζεται στον γραπτό λόγο, καθώς οι μαθητές καλούνται να προετοιμάσουν μια synthèse, ένα είδος γραπτού κειμένου με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι τα διπλώματα DALF C1 και DΑLF C2 επιτρέπουν την είσοδο σε γαλλικό ή γαλλόφωνο πανεπιστήμιο χωρίς ο υποψήφιος να δώσει εξετάσεις στη γλώσσα.

Στο σεμινάριο έμφαση δόθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μαθητής στη δημιουργία τής σύνθεσης και στις στρατηγικές που πρέπει να αναπτύξει στην παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, με στόχο την καλύτερη επίδοσή του στις εξετάσεις.

Την παρουσίαση έκανε η δρ Σοφία Λεβεντίδη, συγγραφέας τού βιβλίου "Prépadalf C1", με ειδίκευση και πολυετή πείρα στο επίπεδο DALF, και η κ. Ελισάβετ Ποδηματή, εκπαιδευτική σύμβουλος τού εκδοτικού οίκου "Trait d’union".

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, 9.00-10.30: Αρσάκεια Ψυχικού, Θεσσαλονίκης και Πατρών.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, 10.45-12.15: Αρσάκεια-Τοσίτσεια Εκάλης και Αρσάκειο Ιωαννίνων.