Εκτύπωση

Η καθηγήτρια Γαλλικών τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων κ. Όλγα Ρίζου παρακολούθησε εξ αποστάσεως σεμινάριο 120 ωρών για τη χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης e-Τwinning και περιελάμβανε εργασίες που αφορούσαν στην αξιοποίηση προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές τής πλατφόρμας ήταν οι εξής: επεξεργασία εικόνας (Pixlr), επεξεργασία ήχου (Audacity), διαχείριση-επεξεργασία βίντεο (Screencast-o-Matic) και λήψη πολυμέσων από διαδίκτυο (YouTube, Video Pad).

Επιπροσθέτως ενημερώθηκαν για την παραγωγή βίντεο, κόμικς που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών, όπως το Animaker , Pixton, Moovly, PowToon, αλλά και άλλες εφαρμογές για δημιουργία αφισών, εννοιολογικών χαρτών, ερωτηματολογίων σε μορφή παιχνιδιών, σταυρόλεξων και ιστοριογραμμών (PosterMyWall, Prezi, Easel.ly, Quizlet, Crosswordlabs, Voki).

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά εργαλεία που μπορούν να ενταχθούν στη μαθησιακή διαδικασία,  έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα έννοιες μέσα από ένα ευχάριστο μάθημα.