Εκτύπωση
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (6 Ιουνίου), οι μαθητές τής Γ΄ τάξης των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα είχαν την ευκαιρία, το διάστημα από 7 έως 11 Μαΐου 2018 να παρακολουθήσουν ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Γαλλικά με τίτλο «Le printemps des couleurs» («Η άνοιξη των χρωμάτων»), το οποίο εκπόνησε η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής κ. Φανή Τριπολιτσιώτη μαζί με την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.
Οι μαθητές αρχικά επισκέφθηκαν τον κήπο τού Σχολείου στον οποίο είχαν την ευκαιρία να δουν, να πιάσουν, να μυρίσουν μια σειρά από φυτά, δέντρα αλλά και καρπούς. Στη συνέχεια, μέσα από έντυπο υλικό στα Γαλλικά, αναγνώρισαν την ονομασία τους στη γαλλική γλώσσα και κατέταξαν τα φυτά σε τρεις κατηγορίες: πόες, θάμνους και δέντρα. Τέλος παρήγαγαν προτάσεις χρησιμοποιώντας τα ονόματα των φυτών που είδαν σε συνδυασμό με τα χρώματα που ήδη έχουν διδαχθεί.
Έτσι οι μαθητές με βιωματικό τρόπο ήρθαν σε επαφή με τη φύση, έμαθαν λεξιλόγιο το οποίο και χρησιμοποίησαν στον προφορικό λόγο και δημιούργησαν ολοκληρωμένες προτάσεις (παραγωγή γραπτού λόγου) επαναλαμβάνοντας μέρος της ύλης που διδάχθηκαν την τρέχουσα χρονιά και εμπεδώνοντάς τη. Η δράση πραγματοποιήθηκε στον κήπο τού Σχολείου.
Τους μαθητές συνόδευσαν η κ.Φανή Τριπολιτσιώτου και οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, Εβίτα Δούβλου, Αθηνά Καλλιβρούση και Δέσποινα Χατζηιωάννου.