Οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως Β΄ ξένη γλώσσα με καθηγήτρια την κ. Έλενα Βιολάρη είχαν την ευκαιρία να καλωσορίσουν στο Σχολείο Γαλλίδα μεταπτυχιακή φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο Λυών 1, Anna Gonin.
Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών, που εκπονείται από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας τού ΕΚΠΑ με Πανεπιστήμια της Γαλλίας, Η Γαλλίδα φοιτήτρια για δύο εβδομάδες, από 13 έως 23 Φεβρουαρίου 2018, συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία τού μαθήματος στις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις.
Η φοιτήτρια ενθάρρυνε τους μαθητές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό για την επισκέπτρια σε όλη τη διάρκεια τής παραμονής της. Με χαρά συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες που οργάνωσε στο πλαίσιο τού μαθήματος, το οποίο διανθίστηκε με παρουσιάσεις για την περιοχή της, τη γεωγραφική θέση της, για τα αξιοθέατα, τα έθιμα την περίοδο τού καρναβαλιού, τις γευστικές σπεσιαλιτέ και την καθημερινή ζωή των κατοίκων.
Οι μαθητές αποχαιρέτησαν λυπημένοι την Anna, η οποία άλλαξε για λίγο την καθημερινή ρουτίνα τους και τους βοήθησε να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα που διδάσκονται προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί της και να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες. Μπόρεσαν έτσι να έρθουν σε άμεση επαφή με τον γαλλικό πολιτισμό και τη γαλλική κουλτούρα και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία των ξένων γλωσσών στην ήπειρο στην οποία ζουν, αυτή τής Ενωμένης Ευρώπης.